Mainos

Kohupankkiiri paljasti Saksassa muhivan siirtolaisvastaisuuden

Saksassa muslimisiirtolaisten vastaisilla mielipiteillä näyttää olevan tiedettyä vahvempi jalansija.

Tämä on käynyt ilmi, kun keskuspankkiiri Thilo Sarrazinin kriittiset puheet muslimeista ovat keränneet kannatusta ja hänen kiistelty kirjansa on noussut myyntitilaston kärkeen. Jos hän perustaisi puolueen nyt, liki viidennes saksalaisista äänestäisi sitä.

Kohukirjan takia työnsä keskuspankissa jättämään joutunut Sarrazin komeilee vaikutusvaltaisen Spiegel-lehden kannessa otsikolla "Kansansankari".

Sarrazin on julistanut Saksan siirtolaispolitiikan jättimäiseksi virheeksi. 1960- ja 1970-luvuilla maahan tuli "vierastyöläisiä" etenkin Turkista, ja nyt maassa asuu neljä miljoonaa muslimia.

Tulokkaat "tyhmentävät" Sarrazinin mielestä Saksaa, koska siirtolaisten lapset menestyvät keskimääräistä huonommin koulussa, siirtolaisista keskimääräistä suurempi osa on työttömänä ja joutuu sinnittelemään köyhyysrajan alapuolella.

- Puolueet ovat pulassa, koska integraatiokysymys on lakaistu maton alle, arvioi politiikan tutkija Gero Neugebauer.

Sarrazin arvostellut myös juutalaisia

Saksan keskuspankki tiedotti torstaina että Sarrazin eroaa tehtävistään.

Hän kiertää parhaillaan Saksaa markkinoimassa kirjaansa, jossa hän kuvailee muslimisiirtolaisia vaaraksi Saksalle.

Arvostelijoiden mielestä Sarrazin on rasisti, mutta kannattajien mielestä hän sanoo suoraan sen, mitä monet ajattelevat. Sarrazinin mielestä turkkilaiset ja arabimaista kotoisin olevat siirtolaiset heikentävät Saksan "geenivarantoa".

Sarrazin suututti hiljattain monia arvioimalla myös juutalaisia geneettisin perustein. Arvostelijoihin liittyi myös liittokansleri Angela Merkel.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.