Huippunimi vasta alkusoittoa – Liiga-seuran urheilupomo paljastaa: Pelaajabudjettia nostetaan, tavoitteena Suomen mestaruus

Lahden Pelicans löi pöytään todella kovan vahvistuksen, kun SM-liigan takavuosien supertähti Ryan Lasch palaa mastokaupunkiin. Pelicansin urheilujohtajan Janne Laukkasen mukaan joukkueen tavoite on ensi kaudella Suomen mestaruus. 

Pelicans avasi pelin todellisella huippukiinnityksellä. 36-vuotias Ryan Lasch on korkean profiilin nimi Euroopassa. Lahteen kahden seuraavan kauden ajaksi palaavan hyökkääjän viime kausi oli pisteiden valossa vaisu, mutta odotukset ovat Päijät-Hämeessä tästä huolimatta varmasti tapissa. 

Pelicansin yksiselitteisenä tavoitteena on kirkastaa hopeamitali tulevalla kaudella kultaiseksi. 

– Meillä on pitkän rakennusjakson tulos saatu siihen, että on aika oppia menestymistä. Sanotaan, että se (Suomen mestaruus) alkaa olemaan realismia meilläkin, urheilujohtaja Janne Laukkanen linjaa. 

SM-liigaan paluusta oli käyty keskustelua jo yhdysvaltalaishyökkääjän edellisellä visiitillä, kun Lasch pelasi kaudella 2020–2021 Lahdessa 26 ottelua. 

– Viimeksi kun Lasch oli meillä koronavuonna alkukauden ajan, kävimme silloin keskustelun, että jos hänen urallaan tulee mahdollisuus vielä palata, niin varmasti teemme kaikkemme, että se mahdollistetaan, Laukkanen taustoittaa. 

Lasch on takonut urallaan SM-liigassa 128 ottelussa 135 tehopistettä. Hän voitti kaudella 2011–2012 runkosarjan ja pudotuspelien pistepörssin. Hyökkääjä pelasi kaksi edellistä kautta SHL:n Frölundassa, jossa on viihtynyt kaikkiaan seitsemällä sesongilla. 

Pökköä pesään

Laukkasen mukaan rivistöjen rakentaminen on hyvällä mallilla. Viime kevään hopeajoukkueen terävin kärki vaihtaa maisemaa, kun esimerkiksi Topias Vilen, Iikka Kangasniemi, Lukas Jasek, Tyler Kelleher, Patrik Bartosak, Ben Blood ja Teemu Eronen jatkavat matkaansa. 

Vaihtuvuus on kovaa, mutta Laukkanen on erittäin luottavainen. 

– Runko saatiin pidettyä. Tiedettiin, että kärkijätkät lähtevät. Niille paikoille ollaan etsitty paikkaajia. Ihan hyvältä tämä näyttää, Laukkanen sanoo.

Pelicans iskee ensi kautta varten lisää pökköä pelaajabudjettiin. Taloudellinen panos siis kovenee. 

– Tuleehan se (pelaajabudjetti) nousemaan. Me haluamme laadukkaita pelaajia. 

Laschin sopimus on vasta alkua. Uusia sopimuksia ripotellaan pitkin kesää. Laukkanen lupaili Pelicansin tiedotteessa perjantai-iltana, että vahvistuksia on luvassa kaikille pelipaikoille. Urheilujohtaja vihjaili hyvästä "kalaonnesta".

Sihvosen videokolumni niputtaa jääkiekkokauden 2022-2023 – kova väite MM-Leijonista 2:54
Sihvosen videokolumni niputtaa jääkiekkokauden 2022-2023 – kova väite MM-Leijonista

Lue myös:

    Uusimmat