Mainos

Kohun keskellä ollut Kaarinan musiikkiteatterilinja säästyykin – opiskelijat järjestivät ulosmarssin

Joukko Kaarinan lukion opiskelijoita järjesti eilen ulosmarssin koulun musiikkiteatterilinja puolesta. Kaupunki päätyi yksimielisesti puolustamaan linjan olemassaoloa.

Musiikkiteatterilinjan jatkoa ja tulevaisuutta käsiteltiin Kaarinan sivistyslautakunnassa tiistaina, jossa vaston esittelijän ehdotusta päätetiinkin jatkaa ja kehittää linjaa tulevaisuudessa. Asiassa esitettiin linjan alasajoa.

Lakkautussuunnitelma aiheuttivat närää opiskelijoissa, ja ulosmarssissa opiskelijat kritisoivat myös lukion rehtorin toimia.

Rehtori pitää mielenilmausta hyvänä

Kaarinan lukion rehtori Kimmo Laitinen kertoo MTV Uutisille, että hän ei ole ehtinyt vielä tavata opiskelijoita, koska ei ole ollut koululla. Hänen käsityksensä mukaan marssin tarkoitus oli lakkauttamisen vastustus, joka jatkopäätöksen myötä muuttui marssiksi koulun tekemää tiedotusta vastaan, syyttäen sitä jopa valehtelusta ja vääristelystä asian suhteen.

Laitinen kertoo, että hänellä ei ollut lopetusesityksen kantaa tiedossa opiskelijoiden kysyttyä häneltä esityksen sisällöstä. Siinä vaiheessa ei siis ollut hänen mukaansa tietoa, että asia menee lautakuntaan lopetusesityksenä.

Hän myös kertoo, että hänen käsityksensä mukaan linjan 61 opiskelijasta 15 osallistui mielenilmaukseen. Koko koulussa on 400 opiskelijaa.

– Ei mikään suuri kansanliike. Sinänsä hyvä, että nuoret ottavat kantaa. Jos halutaan johonkin ottaa kantaa, pitää miettiä lailliset vaikuttamiskeinot, hän sanoo.

Musikaali peruuntui opettajan irtisanouduttua

Musiikkiteatterilinjalla ei ole tällä hetkellä yhtä opettajaa, sillä sen opettaja siirrettiin syrjään tultua ilmi syytöksiä epäasiallisesta toiminnasta työtehtävissä. Opettaja myöhemmin irtisanoutui itse.

Opettaja itse on kertonut joutuneensa työpaikalla kiusaamisen kohteeksi. Laitisen mukaan virallisia kiusaamissyytöksiä ei ole tehty.

– Meillä selkeästi nollatoleranssi siihen, ja prosessi jossa asiat käsitellään. Työssä ollessaan hänellä olisi ollut mahdollisuus niitä käyttää, ja hän ei ole niitä käyttänyt, Laitinen toteaa.

Irtisanoutumisen myötä linjan suunnittelema musikaali peruttiin.

– Yritimme löytää korvaavaa kapellimestaria. Sitten saatiin ilmoitus, että päärooleihin treenanneet vetäytyivät opettajan irtisanomisen takia. He eivät halunneet lähteä tekemään esitystä kenenkään muun ohjauksessa. Ei ollut muita mahdollisuuksia kuin perua musikaalin esittäminen, Lahtinen sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.