Mainos

Kohun keskellä oleva Jani Toivola puolusti kansanedustajien kulukorvausta EVS:ssä: "Kikkailuun sitä ei kuulu käyttää"

11:38

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola kommentoi asumis- ja taksinkäyttökohuaan illan Enbuske, Veitola & Salminen ohjelmassa MTV3-kanavalla.

Toivola puolusti kansanedustajien kulukorvauksia sanoen, että se mahdollistaa monen Etelä-Suomen ulkopuolelta tulevan kansanedustajan työn eduskunnassa. Hänestä se on tärkeä demokratian kannalta.

– Kikkailuun sitä ei kuulu käyttää, Toivola tähdensi.

Toivolan ympärillä vellonut kohu alkoi, kun Iltalehti uutisoi, että Toivola on nostanut vuodesta 2016 lähtien korotettua kulukorvausta, koska on kirjoilla Riihimäellä sijaitsevassa tyhjässä asunnossa, vaikka asuu Helsingissä.

Asumisjärjestelyjen lisäksi Toivola on ollut julkisuudessa tällä viikolla taksikulujensa takia. Iltalehden mukaan hän on ajanut tällä vaalikaudella jo 22 000 euron edestä, vaikka oli osan aikaa sairauslomalla.

Asuinpaikka vaikuttaa korvaukseen

Kansanedustajalle maksetaan palkkion ohella kuukausittain kulukorvausta tehtävästä aiheutuvien kustannusten maksamiseen, johon vaikuttaa kansanedustajan asuinpaikka.

Uudenmaan vaalipiiristä valituilla on oikeus korotettuun kulukorvaukseen, mikäli matka asunnolta eduskuntatalolle on yli 30 kilometriä. Tällä perusteella Toivolalle on maksettu korotettua kulukorvausta, joka on 1 315,75 euroa kuukaudessa, kun Helsingissä asuva kansanedustaja saisi korvausta 986,81 euroa kuukausittain.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.