Tuomas Enbuske ei vakuuttunut Jani Toivolan anteeksipyynnöstä: "Pyydettiin anteeksi kohua eikä itse kikkailua"

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola esiintyi eilen suorassa Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa toimittaja Maria Veitolan haastateltavana. Veitola tenttasi Toivolalta tämän taksinkäytöstä ja asumiskikkailusta, jonka turvin hän nosti korotettua kulukorvausta eduskunnalta.

Järjestelyllä Toivola sai 329 euroa enemmän kuukaudessa kuin olisi saanut olemalla kirjoilla Helsingissä, jossa todellisuudessa asui, Iltalehti uutisoi tällä viikolla. Kansanedustajien taksietua Toivola on käyttänyt tällä vaalikaudella yli 22 000 euron arvosta.

Toivola perusteli ratkaisujaan Veitolalle muun muassa sillä, että taksilla ajaminen lisää hänen tehokkuuttaan kansanedustajana. Kirjansa hän on tällä viikolla siirtänyt Riihimäeltä Helsinkiin, minkä jälkeen hän ei ole enää oikeutettu korotettuun kulukorvaukseen.

– Pitäiskö sun hävetä tai pyytää anteeksi? Veitola kysyi haastattelun lopuksi.

– Olen tosi pahoillani siitä, että tällainen kohu on ollut tämän viikon. Ja olen tosi pahoillani siitä, että se on aiheuttanut tosi paljon pahaa mieltä tosi monelle ihmiselle. Ja nostanut varmaan pintaan sellaista eriarvoisuuden tunnetta, että miten toisen todellisuus on sitä, että taksikortti on vaikka sen työväline, Toivola vastasi.

Toivola myös lupasi tarkastella omaa toimintaansa kriitisesti.

– Toivon pystyväni tämän jälkeen entistä paremmin avaamaan sitä, että miten tätä työtä teen.

Ei vakuuttanut juontajia

Vastauksen jälkeen Veitolan juontajakollegat Tuomas Enbuske ja Roope Salminen nostivat esiin sen, miten Toivola pyysi anteeksi. Enbusken mielestä Toivola ei pyytänyt anteeksi tekojaan.

– Se oli tietysti klassinen anteeksipyyntö, jossa pyydettiin anteeksi kohua eikä itse kikkailua, joka oli se suurempi ongelma, Enbuske sanoi.

– Kyllä. Anteeksi, jos olen pahoittanut jonkun mielen, Salminen komppasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja