Kohukeskustelun taustoihin selvyys – tästä syystä Rikard Grönborg otti Liiga-tuomarin sanat henkilökohtaisesti

Lehdistötilaisuus: Tappara - Ässät 4:42
Video: Tapparan päävalmentajalta Rikard Grönborgilta erikoinen paljastus tuomarin kommentista: "Otin sen henkilökohtaisesti"

Tappara-päävalmentaja Rikard Grönborg nosti keskiviikkoillan Ässät-kamppailun jälkeen esiin erikoisen tuomarikommentin, joka hänen suuntaansa kentältä lauottiin. SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn purkaa vyyhdin MTV Urheilulle. Tapauksessa on kyse väärinymmärryksestä. 

Tappara kärsi keskiviikkona vasta kauden toisen varsinaisen peliajan tappionsa, kun Ässät haki murskahenkisen 6–2-voiton Tampereelta. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ottelun jälkeen kotijoukkueen ruotsalaisvalmentaja Rikard Grönborg halusi tehdä paljastuksen vuoropuhelusta, jonka hän kävi ottelun toisen päätuomarin kanssa. 

– En ole sanonut tuomareista mitään koko alkukauden aikana, enkä kommentoi sitä, että miten he tuomitsivat tässä ottelussa. He antoivat meille neljä jäähyä kolmannessa erässä ja kysyin tuomarilta, että oliko tuossa jotain henkilökohtaista minua kohtaan. Hän vastasi ”kyllä”, joten otin sen henkilökohtaisesti. Minusta tämä pitää tuoda julki, Grönborg kertoi. 

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn selventää heti alkuun, että tilanteessa oli kyse tahattomasta väärinkäsityksestä. 

– Tuomarin mukaan hallissa oli niin kova meteli, ettei hän kuullut, mitä Grönborg hänelle sanoi.

Tapahtumat sijoittuvat ottelun kolmannen erän jälkimmäiselle puoliskolle. Tapparalle vihellettiin ajassa 53:48 rangaistus maalin siirtämisestä. Tämän jälkeen Grönborg esitti kaukaloon kysymyksensä koskien saatujen rangaistusten henkilökohtaisuutta.

– Tuomarilla oli käsitys, että Grönborg haluaa siitä (maalin siirtämisjäähystä) väitellä. Päätuomari oli siinä tilanteessa sitten todennut ylimalkaisesti, että "yes, yes". Eli huonoa kommunikaatiota, kun ei ole kuultu mitä toinen on sanonut ja silti on jotain vastattu, Rönn taustoittaa. 

– Tästä jäi toiselle osapuolelle väärä kuva, että asiaan vedettiin henkilökohtaisuuksia. 

"Epäkohdat hyvä tuoda esiin"

Rönnin mukaan tapaus on käyty kyseessä olevan tuomarin kanssa läpi hyvässä hengessä. Vastaavat tapaukset ovat erotuomarijohtajan näkemyksen mukaan jatkossa vältettävissä pienellä ryhtiliikkeellä. 

– Jos ei kentällä kuule, niin pitää olla tarkkana, mieluummin ei sitten vastata mitään, ettei tule tällaisia turhia tapauksia.  

Rönn on kontaktoinut tänään myös Grönborgin. Hänen mukaansa osapuolet aikovat myös keskustella asiasta keskenään puhelimitse. Grönborg suhtautui ajatukseen myönteisesti. 

– Tuomari ehdotti asiaa itse. Hän oli vasta tänä aamuna lehdistötilaisuuden nähtyään tajunnut, että tässä oli tapahtunut väärinkäsitys. Puhdistetaan pöytä ja mennään eteenpäin. 

Vaikka pahaa verta tai henkilökohtaisuuksia ei tässä tapauksessa esiintynytkään, Rönn pitää Tappara-päävalmentajan eilistä puheenvuoroa ja asian julki tuomista tärkeänä. 

– Epäkohdat on hyvä tuoda esiin, mutta tässä oli kyseessä selvä väärinkäsitys. Arvostan, että asiat käydään avoimesti ja rehellisesti läpi. Se on myös meidän tuomaritoiminnan keskeisiä arvoja. 

TPS:n Ruben Rafkin taklaa rajusti Kärpät-pelaajaa 0:34
Uusi hidastuskuva: Ruben Rafkin taklaa Aleksi Antti-Roikoa päähän 

Lue myös:

    Uusimmat