Kohua herättänyt psykologian oppikirja vedettiin myynnistä – Niinistön ja Haukion kuva poistettu

Sosiaalisessa mediassa levisi loppukesällä psykologian oppikirjasta otettu kuva.

Kohun aiheutti Motiivi 1 -oppikirjan evoluutiopsykologiaa käsittelevään kappaleeseen valittu kuva ja kuvateksti sen yhteydessä.

Oppikirjassa kerrottiin näin: "Evoluutiopsykologian mukaan pitkäaikaista kumppania etsivät naiset tuntevat vetovoimaa miehiin, jotka ovat taloudellisesti ja sosiaalisesti hyvässä asemassa ja naista vanhempia. Nämä ominaisuudet viittaavat miehen kyvykkyyteen huolehtia naisesta ja tämän lapsista". Kuvassa esiintyy presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio.

Kritisoijien mukaan kuva oli asiaan sopimaton ja antoi ivallisen vaikutelman.

Kirjan kustantaja Sanoma Pro on vetänyt kirjan myynnistä ja toimittanut tilalle uuden painoksen, jossa kohuttu kuva ja kuvateksti on poistettu.

– Me heräsimme tähän keskusteluun ja päivitimme uuden painoksen, jossa kuvan ja kuvatekstin tilalle on laitettu toisenlainen sisältö, kertoo Sanoma Pron lukion ja ammatillisen opetuksen liiketoimintajohtaja Teemu Lehtonen MTV Uutisille.

Lehtosen mukaan kirjakaupat saivat vaihtaa kohutun kirjaversion päivitettyyn painokseen. Lehtonen kertoo, että mistään suurista palautusmääristä ei kuitenkaan ollut kyse. 

Akateemisesta Kirjakaupasta kerrotaan, että Motiivi 1 poistettiin hyllyiltä ja tilalle on tullut uudempi painos.

Aihetta käsiteltiin myös Politiikan korjaussarja -ohjelmassa. Katso video:

7:51

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja