Toimittaja pahoittelee viime syksyn Sanni-kohua: "Ei ollut tarkoitus lyödä niin isolla moukarilla"

Toimittaja Jussi Lehmusvesi pahoittelee kohuttua kolumniaan 8:20

Kirjailija, toimittaja Jussi Lehmusvesi tietää, miltä tuntuu, kun somemyrsky osuu kohdalle.

Jussi Lehmusvesi vieraili tiistaiaamuna Huomenta Suomessa kertomassa uudesta kirjastaan, joka kantaa nimeä Vainikkala.

Kyseessä on Lehmusveden erikoisromaani, jossa yhtenä teemana on sosiaalinen media ja etenkin myrskyt, joita somessa helposti syntyy. Lehmusvesi oli itse somemyrskyn silmässä viime elokuussa, kun laulajatähti Sanni julkaisi musiikkivideon Vahinko-kappaleelleen.

Videolla Sannin uskolliset fanit laulavat kappaletta itse kuvaamillaan videopätkillä. Yleisössä kummasteltiin sitä, että videolla esiintyvät fanit ovat huomattavan nuoria, vaikka kappaleen sanoituksissa viitataan seksiin ja seksuaalisuuteen. 

Video aiheutti nopeasti tuohtuneita kommentteja. Tuohtuminen sai tuulta purjeisiin, kun Lehmusvesi julkaisi Helsingin Sanomissa aiheesta kolumnin.

– Videota katsellessa aikuiselle tulee epämiellyttävä olo. Testattavaksi tarjoutuminen ei pitäisi kuulua pikkutyttöjen ajatusmaailmaan ja tulkintani mukaan video flirttailee pedofilian kanssa, Lehmusvesi kirjoitti.

Lehmusvesi kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, miten hän esitti levy-yhtiölle kysymyksiä videosta ennen kolumnin julkaisua. Lyhyen harkinnan jälkeen levy-yhtiö kieltäytyi haastattelusta.

– Päätin julkaista koko keskustelun sellaisenaan, ja siitähän nousi aikamoinen myrsky, Lehmusvesi muistelee.

Kohu sai valtavat mittasuhteet ja Sannin tuotantoa alettiin syynätä suurennuslasilla. Video vedettiin pois näkyviltä ja laulaja kertoi myöhemmin haastatteluissa kokeneensa kohun äärimmäisen ahdistavana.

– Ei ollut tarkoitus lyödä niin isolla moukarilla kuin mitä siinä kävi. Jälkikäteen voin sanoa, että olen jonkin verran pahoillani. Sanni sanoi myöhemmin, että on harkinnut lopettamista ja pyydän anteeksi, jos se sellaisia fiiliksiä aiheutti, Lehmusvesi pahoittelee nyt.

– Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että päätös vetää video pois, oli ihan oikea.

Katso Lehmusveden haastattelu kokonaisuudessaan videolta jutun yläosasta. 

Lue myös:

    Uusimmat