Mainos

Kohua aiheuttanut tapaus: Juutalaista esittävä nukke hakattiin, mestattiin, poltettiin ja heitettiin jokeen

2:08
Video: Juutalaisviha kasvussa Saksassa

Juutalaisten maailmankongressi WJC on tuominnut puolalaiskaupungissa tapahtuneen rituaalin, jossa pitkänäperjantaina poltettiin stereotyyppisesti juutalaista esittänyt nukke. Rituaalin nimi oli Juudaksen tuomio.

WJC:n johtaja Robert Singer ilmaisee tyrmistyksensä tapauksen vuoksi.

–  Juutalaiset ovat syvästi järkyttyneitä tällaisen käsittämättömään väkivaltaan ja kärsimykseen johtaneen kauhistuttavan keskiaikaisen antisemitismin virkoamisesta, hän toteaa.

Puolan tiedotusvälineissä kerrottiin, että Pruchnikin kaupungin asukkaat löivät kepeillä "Juudasta". Tämän jälkeen nukke mestattiin, sytytettiin tuleen ja heitettiin jokeen. Pääsiäisrituaali juontaa juurensa 1700-luvulle, ja sitä esitettiin säännöllisesti toiseen maailmansotaan asti.

Viime aikoina on herännyt huoli antisemitismin noususta Puolassa.

Puolassa hyväksyttiin viime vuonna laki, jonka nojalla on rikollista syyttää Puolan kansaa tai valtiota osallisuudesta natsi-Saksan sotarikoksiin. Laki herätti paheksuntaa Israelissa, joka näki sen yrityksenä kiistää puolalaisten juutalaisia vastaan tekemät rikokset.

Helmikuussa Israelin ulkoministeri Israel Katz puolestaan herätti Puolassa suuttumusta sanoessaan, että "puolalaiset imevät antisemitismin äidinmaidossaan".

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja