Mainos

"Kohtuutonta" – STTK:lta tyrmäys työllisyysraportin esityksille

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK pitää hallituksen mahdollista yksipuolista leikkausta työttömyysturvaan kilpailukykysopimuksen vastaisena. Eilen palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta painotti, että SAK ei hyväksy yksipuolisia leikkauksia ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mukaan työttömyysturvajärjestelmän uudistaminen on kohtuutonta tässä työllisyystilanteessa ja jo tehtyjen ratkaisujen perusteella. STTK:n hallitus käsitteli työllisyystyöryhmän raporttia tänään ylimääräisessä kokouksessaan.

– Kilpailukykysopimusta hyväksyttäessä oli kuva, että hallitus luopui (työttömyysturvan) leikkauksista. Jos hallitus tekisi nyt yksipuolisesti muutoksia, se olisi ainakin sopimuksen hengen vastaista, Palola sanoo.

Hallitus edellytti sunnuntaina työnsä erimielisenä lopettaneelta työllisyystyöryhmältä yhteistä esitystä, joka lisäisi työllisyyttä vähintään 10 000 työllisellä. Tästä 8 000 työpaikkaa piti syntyä ansiosidonnaisen työttömyysturvan muutoksilla.

Palolan mukaan hallituksen pitää tehdä seuraava siirto. Hallitus tapaa työmarkkinajärjestöjä keskiviikkona aamulla. Palolan mukaan työryhmälle ei nykyisellä toimeksiannolla kannata antaa lisäaikaa, vaan mukaan pitäisi saada "lisäevästyksiä".

– STTK:n hallituksessa oli henki, että nyt riittää. Kilpailukykysopimus on jo tehty, ja hallitus on jo heikentänyt työttömyysturva- ja vuorotteluvapaajärjestelmien ehtoja. Hankala tältä pohjalta on heikentää työttömyysturvaa, Palola sanoo.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.