Pääministeri Sipilä: Olen tosi pettynyt, jos sopua ei löydy

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo olevansa tosi pettynyt, jos työmarkkinajärjestöt eivät pääse yhteisymmärrykseen työllisyyspaketista. Sipilä sanoo odottavansa työllisyystyöryhmältä konkreettisia tuloksia määräajan kuluessa eli viimeistään perjantaina. 

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta linjasi tänään, ettei järjestö hyväksy työttömyysturvan leikkaamista. Näin myös hallituksen tavoite lisätä ansioturvan muutoksilla työllisyyttä 8000 ihmisellä näyttää järjestön mukaan vaikealta saavuttaa. Elorannan mukaan hallituksen tavoitetta ei voi saavuttaa valtiovarainministeriön todentamalla tavalla ilman, että työttömyysturvaa heikennetään.  

– Perjantaina on deadline (takaraja) tässä asiassa, ja odotan, että työryhmä saa konkreettista aikaiseksi, Sipilä kommentoi Ahvenanmaalla Pohjoismaiden pääministerien kokouksen yhteydessä. 

Hallituksen tavoitteena on nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin. Tavoitteen saavuttaminen näyttää kuitenkin vaikealta, minkä takia hallitus on pyytänyt työmarkkinajärjestöiltä uusia ehdotuksia työllisyyden parantamiseksi pika-aikataulussa, syyskuun loppuun mennessä.

Hallitus on edellyttänyt järjestöiltä yhteistä esitystä, joka lisää työllisyyttä vähintään 10 000 työllisellä. Tästä 8 000 työpaikkaa pitäisi syntyä ansiosidonnaisen työttömyysturvan muutoksilla. 

Sipilä toisti kantansa, ettei kyse olisi työttömyysturvan kiristämisestä vaan ansioturvan aktiivisemmasta käytöstä.

– Uskon, että tässä on hyvät mahdollisuudet päästä lopputulokseen. Olen tosi pettynyt, jos yhteisymmärrykseen ei perjantaina päästä.  


Lue myös:

    Uusimmat