Mainos

Kohti SuomiAreenaa: Laajin livetuotanto tapahtuman historiassa – näin seuraat kotona

MTV Uutiset tarjoaa ensi viikolla mittavan kattauksen kesän kuumimmasta keskustelutapahtumasta myös heille, jotka eivät Poriin paikan päälle pääse.

Lähetys Porista alkaa joka arkiaamu klo 7, kun Huomenta Suomi pärähtää käyntiin, ja päättyy illan Kymmenen uutisiin. 

Tähän väliin mahtuu monia suoria ja tallennettuja ohjelmia SuomiAreenan lavoilta. Ne ovat katsottavissa niin SuomiAreenaTV:ssä kuin MTV Katsomossa.

Heti Seitsemän uutisten jälkeen MTV3-kanavalla nähdään SuomiAreena Special -lähetys. Suorassa ohjelmassa nähdään inserttejä päivän tapahtumista sekä tartutaan myös ajankohtaisiin uutisiin mielenkiintoisten ja monipuolisten vieraiden kanssa.

Keskusteluiden lomassa nähdään inserttejä päivän tapahtumista, sekä tartutaan myös ajankohtaisiin uutisiin. Vierailijoita ja puitavia aiheita riittää joka päivälle. Mies nettilähetysten taustalla on tuottaja Sami Ruokangas, joka odottaa ensi viikkoa jo innolla.

– Työpäivät ovat pitkiä, vähintään 14-tuntisia. Töihini kuuluu tuottamista eli kaikkea kamerapiuhojen kytkemisestä some-viestien moderointiin.

Tänä vuonna SuomiAreenan livetuotanto on laajempaa kuin koskaan aiemmin. Tuotanto on mittavaa MTV:n, Porin kaupungin, SAMK:n, Sataedun ja DNA:n yhteistyönä.

– Televisiossa on ohjelmaa MTV3-kanavalla ja SuomiAreenaTV:ssä aamusta iltaan. MTV Katsomossa näytetään neljää eri lavaa suorana. Kaikkien keskustelujen sisällöistä pysyy siis perillä, vaikkei olisikaan Porissa. Lisätunnelmaa saa seuraamalla some-viestejä esimerksiksi suomiareena.fi:n kautta.

Ruokangas on tuttu näky heinäkuisessa Porissa. Hän on ollut mukana kaikissa SuomiAreenoissa. Tämän vuoden tilaisuus on kymmenes.

– Kokemukseni ovat hyviä, jopa ikimuistoisia. MTV:n ja eri tuotantoyhtiöiden lisäksi työhön osallistuu Porin kaupungin väkeä ja mm. Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita, joiden työtä itse ohjaan tuotan, Ruokangas sanoo.

– Parasta viikossa on yhteishenki ja tunnelma. Yhdessä tekemisen pelimannihenki muodostuu tiukaksi ja ainutlaatuiseksi, katsomatta siihen mikä taho kenenkin palkan maksaa. Ja tietysti hienoa ovat onnistumiset kun tiukassa aikataulussa ja paikoissa saadaan homma toimimaan laadukkaasti.

Ruokangas itse on musiikkimiehiä, mutta muukin kulttuuri on lähellä sydäntä. Yksi syy valtavaan intoon tänä vuonna onkin se, että SuomiAreenan teemoina ovat opetus ja kulttuuri.

– Itsekkäästi nostan etukäteen kohokohdiksi keskustelut minulle rakkaista aiheista: kulttuurista eli elokuvista, kirjallisuudesta, peleistä ja metallimusiikista. Viihdettä unohtamatta, Porissa kun nähdään mm. Pirkka-Pekka Petelius MTV:n keskustelussa ja Marco Bjurström sekä Virve Rosti DNA:n BumtsiBum!-showssa. 

– Vakavampana puolena on se, että elämme lamassa ja yhteiskunnallinen keskustelu on siksi äärimmäisen tärkeää. Porissa puhutaan siitä miten yhdessä selviämme tästä kaikesta. 

Lomailla Ruokangas ei ole paljon ehtinyt, mutta kelien vuoksi se ei ole harmittanut. 

– Tapahtuman jälkeen teen töitä elokuulle, jolloin on vuorossa lomailua mökillä ja ulkomailla.

Niitä, jotka ovat Porin seudulla ensi viikolla työ- tai lomakuvioissa, Ruokangas houkuttelee paikalle kokemaan SuomiAreenan taian.

– Kaikki tilaisuudet ovat ilmaisia. SuomiAreenassa kuka tahansa meistä pääsee suhteellisen helposti jututtamaan poliitikkoja, yritysjohtajia tai taiteilijoita. En tiedä, missä muualla se olisi mahdollista. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.