Mainos

Kohti SuomiAreenaa: Nainen tv-tuotantojen takana - "Tässä vaiheessa jännittää"

Kesän suurin keskustelutapahtuma SuomiAreena starttaa täydellä teholla ensi viikon maanantaina. Tapahtuman takana on MTV:n päässä iso joukko väkeä, mutta tapahtumajournalismin vastaava tuottaja Asta Kujala on elänyt ja hengittänyt SuomiAreenaa ehkäpä kaikkein eniten.

Kujala vastaa muun muassa siitä, miten SuomiAreena näkyy MTV:n kanavilla. Tärkeä henkilö siis myös niiden katsojien, jotka eivät pääse paikalle Poriin, kannalta.

Tapahtuman suunnittelu alkoi jo viime syksynä, mutta loppusuoralla vauhti vaan kiihtyy. Viimeiset viikot ovat sisältäneet muun muassa hurjan määrän puheluita.

– Aina tässä vaiheessa jännittää, että meneekö kaikki niin kuin on suunniteltu. Olen innoissani, että taas on huikea viikko tulossa, sanoo Kujala.

Kujala työskentelee MTV:n tapahtumajournalismin yksikössä, jonka vastuulla on myös SuomiAreenan ohjelma. Tänä vuonna lähetystä Porista tulee MTV3-kanavalta televisiosta peräti 22 tuntia. Lisäksi tapahtumalla on oma pop up-kanava, SuomiAreenaTV. Sieltä lähetystä voi seurata joka päivä aamuseitsemästä illan Kymmenen uutisiin asti.

SuomiAreenan pääteemoina ovat tänä vuonna opetus ja kulttuuri. Viikkoon mahtuu paljon vakavaa keskustelua. Silti tunnelma on Porissa aivan erityinen, Asta Kujala sanoo.

– SuomiAreenassa tapaa rennolla fiiliksellä ihmisiä, joita ei muualla tapaisi. Välillä tuntuu, että viikossa tapaa enemmän ihmisiä kuin Helsingissä tapaisi paljon pidemmässä ajassa.

SuomiAreena järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa. Asta Kujala on ollut paikalla joka kerta. Kahdeksan kertaa on mennyt työn merkeissä. Viime vuonna Kujala oli vapaalla ja otti ohjelmasta kaiken irti.

Tänä vuonna ohjelmaa riittäisi enemmän kuin töiltä ehtii. Esimerkiksi yhtenä päivänä nainen haluaisi olla seitsemässä tilaisuudessa.

Kun SuomiAreena on ohi, Kujala aikoo vaihtaa vapaalle.

– Syön paljon jäätelöä! Ja mansikoita. Porissa haetaan aina läjäpäin mansikoita torilta työporukalle, että on kesäfiilis vaikka ollaan työn touhussa. Ja ehkä SuomiAreenan jälkeen laitan puhelimen vähäksi aikaa kiinni.

MTV:n ja Porin kaupungin yhteistyössä järjestämä SuomiAreena kokoaa yhteen paikkaan 800 puhujaa 160 tilaisuuteen - tervetuloa mukaan 11.-17.7.!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.