Mainos

Kohti SuomiAreenaa: Porissa herätään jo aikaisin - "mikään ei voita SuomiAreena-fiilistä"

Ensi viikolla aamuvirkuille on tarjolla kiinnostavia keskusteluita ja huippuvieraita suoraan kesän kuumimmalta areenalta. MTV3-kanavan Huomenta Suomi lähetetään SuomiAreena-viikon ajan suorana Porista.

Huomenta Suomen lähetys tehdään joka aamu Eetunaukiolta kello 7.00-9.30. Juontajina toimivat Nina Rahkola ja Tapio Nurminen, jotka kehottavat yleisöä saapumaan myös paikan päälle.

- Maikkarin ja uuden SuomiAreenaa varten luodun pop up -kanavan tarjonnasta saa irti kyllä kaiken oleellisen, mutta mikään ei voita Suomi Areena -fiilistä paikan päällä, tietää Nurminen.

- Edessä on mielenkiintoinen uutisviikko, jota aiomme perata Huomenta Suomessa kaikkien SuomiAreena -aiheiden ohella.

Rahkola palaa viikoksi työskentelemään kotikonnuilleen.

-Pori-viikko on nostalginen viikko, koska olen Satakunnasta kotoisin. Kiva viettää aikaa tutuilla kulmilla. Työpäivien lomassa voikin törmätä vanhoihin tuttuihin - kaikenlaiset kohtaamisethan ovat SuomiAreenan ydintä, hän sanoo.

- Pori on etenkin talviaikaan aika verkkainen kaupunki. SuomiAreena- ja jazz-viikolla se herää eloon. Harvoin sitä voi yhtä rennosti syödä metrilakua, kuunnella live-musiikkia ja jutella  politiikkaa kuin tällä viikolla.

Huomenta Suomen aamut ovat täynnä asiaa, asiantuntijoita ja tunnettuja suomalaisia. Mukaan mahtuu niin päättäjiä kuin viihdetaiteilijoita.

- Liputtaisin esimerkiksi Huomenta Suomen keskiviikkolähetyksen puolesta. Meillä on kahdeksasta yhdeksään vieraana kaksi suomalaista eturivin oopperatähteä, Johanna Rusanen ja Waltteri Torikka, Nurminen vinkkaa.

- Mutta SuomiAreena on ainutlaatuinen osoitus siitä, että myös yhteiskunnallisesta keskustelusta voi saada aikaan hyvän shown.

Aamulähetysten tekijän työpäivä on pitkä, herätys Huomenta Suomen tekijöillä on jo tunteja ennen kuin tunnus pärähtää ruutuun kello 7.

Juontajat lupaavat, etteivät he hyydy viikon aikana. Energiaa ja tukea tuo työpari, joka täydentää yhteistyötä omilla vahvuuksillaan.

- Nurminen ei nimittäin tarvitse unta kuin silmällisen. Siinä missä itse kääriydyn peiton alle ennen kymmentä, vanhempi kollega keittelee sumpit ja valmistautuu myöhäisillan uutislähetyksiin. Aamulla hän onkin jo postimiestä vastassa heti kolmen jälkeen, Rahkola sanoo.

- Jos maailmalla esimerkiksi tapahtuu merkittäviä uutisia iltamyöhään tai yöllä, voin huoletta jättää Nurmisen päivystysvuoroon ja painua itse uinumaan kuola poskella. 

Nurminen sen sijaan kehuu Rahkolan energiaa, joka tarttuu juontopariin ja välittyy ruudusta myös kotikatsomoihin.

- Tällainen vanha kettu on ylpeä saadessaan juontaa Ninan kaltaisen ammattilaisen kanssa. Nina tunnetaan myös sisäpiirissä Suomen nopeimpana eli käytännössä omaa varjoaan nopeampana juontajana varsinkin silloin, kun aihe on stimuloiva, hän sanoo.

Huomenta Suomi joka arkiaamu kello 7-9.30 suorana Eetunaukiolta Porista. Lähetys on katsottavissa tuttuun tapaan MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa, mutta SuomiAreenan ajan myös DNA:n SuomiAreenaTV:stä

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.