Mainos

Kohti SuomiAreenaa: Konkari tietää kokemuksesta – uutinen voi vaania missä tahansa

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena on pian täällä.

Viikonloppuna tapahtuma aloittaa ohjelmalla Tampereella ja Porissa, maanantaista alkaen ohjelmaa on Porissa ja sen lähialueilla aamusta iltaan. 

Viikko tarjoaa ennätykselliset 160 keskustelutilaisuutta, joihin osallistuu muun muassa useita ministereitä, lähes 80 kansanedustajaa ja kaksi presidenttiä.

Tällainen on tapahtumasta vastaavan päivä:


Projektin johtajana työpäiväni ovat tuolla viikolla ympäripyöreitä, herään yleensä jo kuuden maissa. Käyn aamulenkillä, otan kylmän suihkun. Sitten menen riippuen päivästä seitsemän, kahdeksan maissa tv- tai radiohaastatteluun kertomaan päivästä.

Myös ohjelmanmuutoksia saattaa tulla, niistä päätetään aikaisin aamulla Porin kaupungin SuomiAreena-tiimin kanssa. MTV:n SuomiAreena-joukkue on koolla puoli kymmeneltä, katsotaan ohjelmien tuottajien, toimittajien ja kuvaajien kanssa päivän uutistilanne MTV Uutisten kannalta. 

Päivä on pitkä ja täynnä tapaamisia eri yhteistyökumppanien ja tietolähteiden kanssa. Vastailen myös tiimiläisten kysymyksiin ja haemme yhdessä ratkaisuja mahdollisiin pulmiin. Koetan myös kiertää katsomassa tilaisuuksia.

Kännykän täytyy olla hyvin latingissa, sillä uutisissakin voi tapahtua mitä tahansa. Viime vuonna areenaviikolla putosi matkustajakone Ukrainassa ja Kokemäenjokeen myrkkyvuoto, nämä vaikuttavat usein sekä keskustelutilaisuuksien sisältöön että uutistoimintaamme.

Illalla voi lähetysten jälkeen rentoutua, mutta puhelin on kuitenkin oltava aina valmiudessa.

MTV Uutisten toimituspäällikkö Jussi Eronen

Tapahtumasta vastaa MTV:n tapahtumajournalismin yksikkö toimituspäällikkö Jussi Erosen ja hänen oikeana kätenään toimivan tapahtumajournalismin vastaavan tuottajan Asta Kujalan johdolla.

Kolmatta kertaa MTV:n joukkuetta Porissa luotsaava Eronen hehkuttaa Porin ja SuomiAreenan ainutlaatuista tunnelmaa, jonka hän toivoo mahdollisimman monen kokevan paikan päällä.

– Tulossa on vuoden mielenkiintoisin ja jännittävin työviikko. Porissa on tuon viikon aikana tunnelma, joka on esimerkiksi Helsingissä mahdotonta saavuttaa kaupungin suuren koon takia. Pienelle alueelle on pakkautunut tuhansia ihmisiä, jotka ovat pääosin hyväntuulisia, kiinnostuneita yhteiskunnallisesta keskustelusta ja uutismediasta. Ihmiset kiskovat hihasta ja haluavat antaa palautetta, Eronen sanoo.

– Pääteemana oleva opetus ja kulttuuri tekee tilaisuuksista värikkäitä, mukana on paljon esimerkiksi laulajia.

Tänä vuonna tapahtumasta tulee ennätyksellisen suuri sekä keskustelutilaisuuksien että mediasisältöjen määrällä mitattuna.

– Pelkästään MTV3-kanavalla SuomiAreena-ohjelmaa nähdään 22 tuntia viikossa, sen lisäksi meillä on oma SuomiAreena-televisiokanava. Tämän kaiken lisäksi ohjelmaa tulee lähes 200 tuntia, joka on nähtävissä MTV.fi.ssä, MTV Katsomossa sekä suomiareena.fi:ssä ja radiokanava Novalla.

MTV:n SuomiAreena-joukkueeseen kuuluu Pori-viikon aikana 54 työntekijää. Porin kaupungin puolella käytännön järjestelyjä tekee noin 80 osaajaa tuottaja Kristian Vainion ja tapahtumapäällikkö Tiina Lehtosen johdolla.

Yhdeksi viikon kohokohdaksi toimituspäällikkö Eronen nostaa sen, että Bumtsibum tekee comebackin Porissa keskiviikkona.

–  Marco Bjurström tunnettujen esiintyjien kanssa on mukana SuomiAreenalla, kun keskiviikkona on DNA:n Bumtsibumin vuoro. Se vetää Raatihuoneen puiston täyteen, arvelee Eronen.

Lisäksi hänen mielestään Kansalaistorin tuhannet ihmiset sekä järjestöjen, firmojen, puolueiden ja valtion laitosten teltat muodostavat torin vailla vertaa.

– Myös Martti Ahtisaaren CMI:n keskustelutilaisuus Raatihuoneen puistossa urheiludiplomatiasta perjantaina on kova juttu. 

Eronen vinkkaa, että seuraamalla Twitterissä #SuomiAreena –virtaa voi saada hyviä tärppejä tapahtumasta, oli sitten Porissa tai vaikka Utsjoella. 

– Ja esimerkiksi Eetunaukiolla voi päästä juttusille sekä päättäjien että TV:n tekijöiden kanssa, hän mainitsee.

Eronen tietää, mitä aikoo tehdä ensimmäiseksi SuomiAreena-viikon jälkeen.

– Päiväunet ovat tohinan jälkeen tarpeen. Aion olla tiiviisti perheeni kanssa ja mennä ainakin partioleirille, kuten melkein joka kesä. Kun kuskaa maitokärryillä vesikanistereita männikössä tai lukee iltasatuja telttojen välissä, media-alan kiireet unohtuvat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja