Mainos

SuomiAreena on kohtauspaikka ilman turhia muodollisuuksia

Heinäkuun 13.–17. päivä järjestetään historian kymmenes SuomiAreena-tapahtuma Porissa.

MTV:n ja Porin kaupungin järjestämän tilaisuuden alkuperäinen idea tarjota foorumi avoimelle keskustelulle on pysynyt koko ajan tapahtuman päätavoitteena.

– Se tarjoaa foorumin keskustelulle ja ennakkoluulottomalle ajatuksenvaihdolle ja kutsuu koko yhteiskunnan eri elementit kohtaamaan toisensa. Se on ollut SuomiAreenan idea alusta lähtien. Se on mielestäni toiminut hyvin. Haluamme että tapahtuma on vapaa kaikille eli myös muu media pystyy siellä toimimaan. Lisäksi yleisölle on vapaa sisäänpääsy. Haluamme, että se on oikeasti kansalaisyhteiskuntaa tukevaa toimintaa, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kertoo.

Samaa sanoo myös SuomiAreenan vastaava tuottaja Esa Nieminen. Hänen mielestään parasta tapahtumassa on se, että tavalliset ihmiset ja päättäjät voivat kohdata toisensa luonnollisesti keskusteluissa ja kaduilla.

– Siellä voi pysäyttää ministerin, mennä osallistumaan mielenkiintoiseen keskusteluun ja kysellä perusteluja, miksi minun eläkkeeni on tämänkaltainen. Suomi on tasa-arvoinen maa, jossa voi kaiken tehdä tällä tavalla, jossa kaikki on mahdollista ja jossa ei ole vip-passeja, Nieminen luonnehtii.

Kymmenen viime vuoden aikana SuomiAreenassa on Ylä-Anttilan mukaan käyty hyviä keskusteluja ja saatu uusia ideoita.

– Tiedän, että jotkut lait ovat saaneet lähtölaukauksia niistä keskusteluissa. Mielestäni SuomiAreena on tehnyt päätöksentekoa avoimemmaksi. Siellä on ollut ihan hullujakin ideoita, valiokunnat ovat pitäneet kokousta keskellä katua ja muuta vastaavaa, Ylä-Anttila sanoo.

Ylä-Anttilalla on toive myös tälle vuodelle.

– Toivottavasti saadaan keskustelua viriämään, uutisia, uusia oivalluksia ja ratkaisukeskeisiä juttuja eikä vain ongelmien esittelyä.

Uudet ministerit kiinnostavat

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Tänä vuonna tapahtumassa on ennätykselliset 160 keskustelutilaisuutta ja noin 800 puhujaa.

Monia kiinnostaa erityisesti uunituoreiden ministereiden esiintyminen.

– Hallituksen uudet ministerit ovat kiinnostavia. Luvassa on jopa kymmenen ministeriä, ja se on uusille ministereille ensimmäinen julkinen esiintyminen. Meillä ei ole koskaan ollut näin paljon kansanedustajia, lähes 80. Heidän joukossaan on lähes 20 nuorta edustajaa, heitä kannattaa seurata, Nieminen vinkkaa.

Tämän vuoden uutuutena SuomiAreenassa on kullekin eduskuntapuolueelle omat tilaisuutensa.

– Siellä on ensimmäistä kertaa tällaiset puoluepäivät eli siellä on puolueitten omat tunnit ja omat tapaamiset. Suomi on nyt keskellä muutosta, joten on mielenkiintoista nähdä, miten puolueet käyttävät tämän asian hyväkseen ja osaavatko ne myös puhutella sitä kautta kansalaisia, Ylä-Anttila sanoo

SuomiAreenan tämän vuoden pääteemoina ovat koulutus ja kulttuuri. Tilaisuudessa keskustellaan ainakin opetuksen digitalisoinnista, opetukseen liittyvistä säästöistä ja kulttuuriviennistä, jota Suomi haluaisi kehittää.

Ennätysmäärä mediasisältöjä

MTV uutiset tuottaa SuomiAreenasta myös ennätysmäärän mediasisältöä. MTV uutisten toimituspäällikön Jussi Erosen mukaan tapahtuman sisältöä tullaan näkemään ja kuulemaan useilla kanavilla.

– Meillä on MTV3-kanavalla 22 tuntia ohjelmaa, tulee Huomenta Suomea, tulee Studio55 ja tulee SuomiAreena Special eli joka ilta puolitoista tuntia suoraa lähetystä Seitsemän uutisten jälkeen. Lisäksi meillä on kokonainen tv-kanava eli maanantaista perjantaihin aamusta iltaan pelkkiä SuomiAreena-keskusteluja ja SuomiAreena-ohjelmia. Tämä kanava löytyy DNA:n antenni- ja kaapeliverkosta sekä MatkaTV:stä, unohtamatta tietenkään Novan taajuuksia, Eronen kertoo.

Tapahtuman tarkempaan ohjelmaan voi tutustua osoitteessa SuomiAreena.fi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.