Koeajo: Kia Ceed sai uutta potkua kolmisylinterisestä moottorista

Kia Ceedin houkuttelevuutta lisätään urheilullisella GT-line-varustetasolla sekä kolmisylinterisellä turbomoottorilla.

Kia Ceed GT-Line
Hinta alkaen 26 990 €

Tykkäsimme

  • Atleettisesta ulkonäöstä
  • Jousituksesta

Emme tykänneet

  • Ohuesta alaväännöstä
  • Tiloista

Korealaismerkit ovat tulleet rytinällä markkinoille. Ne ovat nykyään tuttu näky myös Suomen katukuvassa. Yksi suosikkimalleista on Kia Ceed, joka asettuu kokonsa puolesta kovasti kilpailtuun Golf-kokoluokkaan.

Ceedin täysin uusi 1,0-litrainen turbomoottori tuottaa 120 hevosvoimaa ja 172 newtonmetrin väännön. Pienestä iskutilavuudesta huolimatta kyseessä on siis varsin pippurinen voimanlähde. Moderni turbomoottori on varustettu polttoaineen suorasuihkutuksella. Painon ja tilan säästämiseksi turbo on integroitu pakosarjaan. Moottorin jatkeeksi on valittavissa 7-pykäläinen kaksoiskytkinautomaatti tai 6-pykäläinen manuaali.

Tavalliseen arkiajoon tehoa on riittävästi, mutta laiha alavääntö tekee liikkeellelähdöistä verkkaisia. Moottori herää eloon käytännössä 2000 kierroksen kohdalla. Sen jälkeen meno on jouhevaa kierrosalueesta riippumatta. Korkealle vedätettäessä sylinterien lukumäärä tulee esille, mutta varsinaisesti äänekkääksi moottoria ei voi luonnehtia.

Ajo-ominaisuuksiltaan Ceed on positiivinen yllätys. Koeajamamme GT-line on varustettu perusmallia jämäkämmällä alustalla, minkä ansiosta korin kallistelut pysyvät maltillisina. Jousitus suodattaa hyvin myös tien epätasaisuudet, joten alustan säädöissä on löydetty hyvä kompromissi mukavuuden ja jämäkkyyden väliltä. Kiitosta tulee myös sujuvaliikkeisestä manuaalivaihteistosta sekä hyvin painotetusta ohjauksesta.

GT Line -varusteversion tunnistaa Ceed GT:tä noudattelevista ulkoisista piirteistä. Varustelun myötä autosta löytyy Ice-Cube LED -päiväajovalot, voimakkaammin muotoillut puskurit, helmalevikkeet, kaksoispakoputkisto sekä uudet 17-tuumaiset vanteet. Sisätiloissa sporttisuutta on korostettu muun muassa tukevilla sportti-istuimilla sekä metallisilla poljinpinnoilla.

GT Line -varustetason hintalisä on mallista riippuen noin 3700 euroa. Se on saatavilla kaikkien kolmen korimallin yhteyteen.

Kia Ceed GT-Line
Moottori 998 cm3, 3-sylinterinen, bensa
Vaihteisto 6-vaihteinen, manuaali
Teho 88 kW (120 hv) 6000 r/min
Vääntö 171 Nm 1500-4000 r/min
0-100 km/h 11,1 s
Huippunopeus 190 km/h
Keskikulutus 4,9 l / 100 km
CO2-päästöt 115 g/km
Mitat Pituus 4310 mm, leveys 1780 mm, korkeus 1430mm, akseliväli 2650 mm
Omamassa 1204 kg
Tavaratila 380 l

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja