Kodikkuus ei vaadi rahaa – kokeile viittä yksinkertaista vinkkiä

Oman kodin ilmapiiri syntyy ilman rahaa, pienistä asioista.

Pienet aineettomat asiat tekevät asunnosta kodin. Nämä niksit eivät liity tavaroihin tai sisustamiseen, etkä tarvitse rahaa niiden toteuttamiseen.

Kaikki haaveilevat omasta kodista, omasta paikasta, jossa huolet häviävät ja jonne on turvallista tulla. Sitä, mikä tekee kodin, ei voi rahalla ostaa. Kokeile seuraavia Apartmenttherapy.com -sivuston vinkkejä.

1. Vietä aikaa kodissasi. Maailman nykyisellä hektisellä elämänrytmillä on ihme, jos ihminen ehtii viettää yhtään aikaa kodissaan. Et voi tuntea oloasi turvalliseksi seiniesi sisällä, jos et koskaan ole kotona.

Kotisi on enemmän kuin paikka, jossa käyt kääntymässä. Vaikka sinun voi olla vaikeaa kieltäytyä ulkomaailman houkutuksista, kotisi tarvitsee sinua. Viettämällä enemmän aikaa kotonasi, se alkaa myös tuntua kodiltasi.

2. Käytä tiloja hyväksesi. Olet kotona, hyvä, mitä sitten? Sen sijaan, että jämähtäisit sohvalle tai tuijottelet ikkunasta ulos, tee jotain, joka pakottaa sinua käyttämään tavaroitasi: leivo, siivoa, maalaa ruokapöydän ääressä, ompele.

Kotiin päästyämme olemme usein automaattiohjauksella, joten rutiineista irrottautuminen auttaa meitä huomaamaan, millä tavoin toivoisit kotisi edistävän harrastuksiasi tai tapojasi.

3. Puhu kauniisti. Kodit ovat paikkoja, joissa muistot syntyvät ja rakkaus elää. Tee parhaasi, että muistoista tulisi kauniita.

Äänensävyllä ja puhetyylillä on paljon merkitystä siihen, millainen ilmapiiri kodissasi on.

4. Musiikilla on väliä. Musiikkia tulee helposti kuunneltua työmatkalla tai salilla, mutta anna sen soida myös kotona!

Monet mieleenpainuvimmista muistoistamme liittyvät tai sisältävät musiikkia. Avaa ikkunat, anna tuulen puhaltaa ja laita levylautaselle lempimusiikkiasi.

5. Viihdytä ilman huolia. Usein kun meillä on vieraita, käytämme osan aikaa pyydellen anteeksi erinäisiä keskeneräisiä projekteja tai kasoja. Lopeta se. Vietä aikaa vieraittesi kanssa, kotonasi, nauttien. Älä mieti mitä pölyjä he näkevät tai mitä sinulta on jäänyt tekemättä.

Yksi vaikeimmista asioista on nauttia elämästä ja olla oma itsensä. Jos sitä ei voi tehdä edes omassa kodissa, niin missä sitten.

Lue myös:

    Uusimmat