Kobe Bryantin turmakopterista ja pilotista tuoreita tietoja: Sääntöjä rikottiin – lentoyhtiö teki radikaalin ratkaisun: "Shokki vaikutti koko henkilökuntaan"

Kobe Bryantin, tämän tyttären ja seitsemän muun kuolemaan johtaneesta helikopteriturmasta on selvinnyt uusia tietoja. 

New York Times kertoo, että turmakopteria lentäneellä pilotilla Ara Zobayanilla oli tarvittava SVFR-lupa (Special Visual Flight Rules) sumun kaltaisissa vaikeissa olosuhteissa lentämiseen.

Island Express Helicopters -lentoyhtiön alaisuudessa lentäneellä Sikorsky S-76B-turmakopterilla ei kuitenkaan ollut lentolupaa heikoissa sääoloissa toimimiseen. Yhtiön koneilla sai lentää ainoastaan, jos lentäjä näkee selvästi ulos kopterista. Asiasta kertoi New York Timesille aiemmin lentoyhtiön turvapäällikkönä työskennellyt Kurt Deetz.

Onnettomuushetkellä Los Angelesin Calabasasissa vallitsi sankka sumu, joka sekoitti lentäjän käsityksen kopterin sijainnista.

Los Angeles Times uutisoi torstaina, että Island Express Helicopters on lakkauttanut toimintansa toistaiseksi.

– Onnettomuuden shokki vaikutti koko henkilökuntaan, ja hallinto on päättänyt sen seurauksena keskeyttää palvelumme, kunnes aika on jälleen oikea työntekijöille ja asiakkaille, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat