Selvitys: Kobe Bryantin kuolinonnettomuuden lentäjä yritti päästä pois sumusta

Koripallotähti Kobe Bryantin kuolemaan johtaneen onnettomuuden kopterilentäjä yritti päästä pois tiheästä sumusta ennen kuin kone iskeytyi vuorenseinään, selviää Yhdysvaltain kansallisen liikenneturvallisuuslautakunnan alustavasta selvityksestä.

Tammikuussa tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli Bryantin lisäksi hänen 13-vuotias tyttärensä sekä kuusi muuta matkustajaa ja lentäjä.

41-vuotiaana kuollut Bryant voitti Los Angeles Lakersin miehistössä NBA-mestaruuden viisi kertaa. Lautakunta korosti keskiviikkona, että 1700-sivuinen selvitys ei ole lopullinen raportti tapahtumista eikä se sisällä esimerkiksi analyysiä, suosituksia tai määritystä mahdollisesta onnettomuussyystä.

– Asiakirjan sisältämistä tiedoista ei pidä tehdä johtopäätöksiä siitä, kuinka tai miksi onnettomuus tapahtui, lautakunta sanoo.

Kobe Bryantin vaimo haastaa turmakopteriyrityksen oikeuteen – sureva leski muistotilaisuudessa:"Rakastamme ja ikävöimme teitä molempia aina ja ikuisesti" 3:40
Kobe Bryantin vaimo kertoi turman jälkeen haastavansa konetta operoineen yrityksen oikeuteen.

Kadottiko lentäjä suuntavaiston?

Selvityksessä julkaistiin osin muun muassa lentäjän ja lennonjohdon kanssakäymistä.

– Uh, kiipeämme neljään tuhanteen (jalkaan, noin 1200 metriin), lentäjä sanoo puhtaaksi kirjoitetun keskustelun mukaan.

– Ja mitä aiot tehdä sitten, kun pääset sille korkeudelle, lennonjohdosta kysytään.

Raportin mukaan lentäjä ja lennonjohto eivät sen jälkeen enää kommunikoineet.

USA Todayn mukaan aiemmin on kerrottu, että kone oli laskeutumassa eikä nousemassa. Media huomauttaa, että lentäjä ei raportin mukaan maininnut laskeutuvansa, mikä on herättänyt kysymyksiä siitä, kadottiko lentäjä suuntavaistonsa sumussa.

Lue myös:

    Uusimmat