KL: Sama ihminen tarkisti konkurssiin menneiden rakennusfirmojen talouden

Perinteikäs talotehdas Jukkatalot hakeutuu konkurssiin – Miten taloa rakennuttava voi suojata itsensä ja rahansa äkillisiltä yllätysuutisilta? 5:44
Perinteikäs talotehdas Jukkatalot hakeutuu konkurssiin – Miten taloa rakennuttava voi suojata itsensä ja rahansa äkillisiltä yllätysuutisilta?

Konkurssiin ajautuneiden rakennusyritysten päätilintarkastajana on toiminut yksi ja sama henkilö, nimittäin tilintarkastusyhtiö KPMG:n Oulun-toimiston johtaja Tapio Raappana, kertoo Kauppalehti.

Raappana on Kauppalehden tietojen mukaan ollut tilintarkastajana konkurssiin haetuissa Siklatilat Oy:ssa, Jukkatalot Oy:ssa ja Saagatalot Oy:ssa. Viimeksi mainittu meni konkurssiin viime vuonna, kaksi muuta yhtiötä tämän ja viime viikon aikana.

Raappana on myös ollut päätilintarkastaja Sikla Oy:ssa ja Siklaelementit Oy:ssa. Molemmat yritykset ovat olleet vuoden alusta yrityssaneerauksessa.

Lisäksi Raappana oli Helsingin pörssin tarkkailulistalle maanantaina päätyneen Lehto Groupin päävastuullinen tilintarkastaja ainakin vuosina 2015–2020. Lehto Group päätyi tarkkailulistalle, koska yhtiön talouteen liittyi epävarmuutta, Kauppalehti kirjoittaa.

Raappana on ollut yhteensä yli 1 200 asiakkaan tilintarkastaja. Patentti- ja rekisterihallituksen valvontatiimin esihenkilö Jaakko Mikkilä arvioi Kaleva-lehdelle toukokuussa, että 1 200 tilintarkastuskohdetta on huolestuttavan suuri määrä.

Raappanan mukaan kohteiden määrä ei ole olennainen, vaan tärkeää on tilintarkastuskertomusten määrä. Raappana sanoi Kalevalle hoitavansa näitä vuosittain 700–900.

Rakentajien työttömyystilastot rumenevat ja tahti vain kiihtyy: "Ainakin tuplaantuu, kun mennään kohti vuodenvaihdetta" 1:51
Rakentajien työttömyystilastot rumenevat ja tahti vain kiihtyy: "Ainakin tuplaantuu, kun mennään kohti vuodenvaihdetta". Jutton elokuulta.

Lue myös:

    Uusimmat