HS: Ministeri Ranteen mukaan hallituksen päättämät rakennushankkeet alkavat aikaisintaan ensi vuonna

Hallitusohjelmassa suunnitellut rakennushankkeet eivät pääse alkamaan vielä tänä vuonna.

Hallituksen päättämät rakennus- ja korjaushankkeet alkavat aikaisintaan ensi vuonna kiirehtimisestä huolimatta, kertoo liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne (ps.) Helsingin Sanomille.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi perjantaina Turun Sanomissa hallituksen selvittävän, voiko infrahankkeita nopeuttaa rakennusalan vaikeuksien helpottamiseksi.

Ranteen mukaan kiirehdittäviä hankkeita ovat muun muassa edellisen hallituksen aikaisten väylähankkeiden hännät. Lisäksi pääradalla voitaisiin aloittaa nopeasti joitakin uusia töitä.

–  Emme kuitenkaan tee yhtä ainoaa hätiköityä aloitusta niin, että niitä on suunniteltu liian vähän tai niissä ei ole huomioitu jotain. Riskienhallinnassa ei jousteta vaan skarpataan, Ranne sanoo HS:lle.

Sen sijaan isot ratayhtiöhankkeet, kuten Turun tunnin juna ja Lentorata, eivät ole Ranteen mukaan vaiheessa, jossa ne voitaisiin aloittaa jo nyt.

Hallitus aikoo käyttää raideinvestointeihin 1,4 miljardia euroa. Uusien ratayhtiöhankkeiden ja pääradan ohella investointikohteita ovat Savon rata, Karjalan rata ja rantarata.

Lue myös:

    Uusimmat