Mainos

KL: Hallitus aikoo poistaa kilometrikorvaukset – autovero korvautuisi asiakasmaksuilla

Hallitus suunnittelee osana laajaa liikenneuudistusta työsuhdeautoilun rokottamista, kertoo Kauppalehti. Lisäksi auto- ja ajoneuvoverojen tilalle on tulossa autoilijoilta kerättävä asiakasmaksu.

Lehden tietojen mukaan uudistus voi poistaa ainakin työnantajan tarjoamat pysäköintiedut, asunnon ja työpaikan välisten matkakulujen vähennyskelpoisuuden sekä kilometrikorvaukset.

Tavoitteena on vähentää henkilöautolla yksin ajettavien matkojen määrää, kun taas työsuhdematkalipun käyttöä pyritään lisäämään.

Hallitus suunnittelee myös luopuvansa auto- ja ajoneuvoverosta, jotka korvattaisiin uusilla autoilijoilta kerättävällä asiakasmaksulla.

Lehden tietojen mukaan maksut porrastettaisiin autojen päästöjen ja käyttövoiman mukaan ja niillä rahoitettaisiin liikenteen ylläpidosta vastaavan liikenneverkkoyhtiön toimintaa.

Valtion väyläyhtiön perustaminen ja sen rahoitus liittyy liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) johtamaan liikennelakien muutokseen eli liikennekaareen.   

Autoilijoilta kerättävillä uusilla maksuilla kustannettaisiin tieverkon ylläpidon lisäksi ilmastotoimet ja älykäs liikenne. Autoveron poistolla pyritään muun muassa uusimaan autokantaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.