Mainos

KKO:n presidentti järkyttyi tuomareiden käytöksestä

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo ei hyväksy hovioikeuden jäsenten asiatonta käytöstä, joka selvisi MTV3 Uutisten julki tuomasta hovioikeuden selvityksestä.

Helsingin hovioikeudessa tehty selvitys paljastaa epäasiallista kielenkäyttöä ja seksuaalista häirintää tuomioistuimessa. Tuomarit kertovat oikeudenkäyntien tauoilla rasistisia vitsejä ja arvostelevat muun muassa asianosaisten ulkonäköä halventavasti, selvityksessä todetaan.

– Henkilökohtaisesti olen sekä yllättynyt että järkyttynyt siitä, että tällaista nykypäivänä tulee esille, edes yksittäisiin henkilöihin rajoittuvana, kuten toivottavasti on asianlaita, Koskelo kommentoi.

Korkeimman oikeuden presidentti korostaa, että tuomarin on oltava lojaali tehtävälleen ja sen edellyttämille arvoille myös julkisen prosessin ulkopuolella ja työyhteisön sisällä.

– Uskon ja toivon, että sekä hovioikeuden sisäiset toimet että asian saama julkisuus aikaansaavat sen, ettei tällaista vastaisuudessa enää esiinny. Samalla tietenkin toivon, ettei joidenkin tuomareiden sopimaton ja paheksuttava käytös aiheetta leimaa lainkäyttäjiä yleisemmin, Koskelo toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.