Mainos

KKO myönsi Vantaan kaupungille ja Lemminkäiselle valitusluvan asfalttikartellin korvausasiassa

Korkein oikeus on tehnyt päätöksiä asfalttikartellia koskevista valituslupahakemuksista.

KKO on myöntänyt rajoitetun valitusluvan Vantaan kaupungille sekä rakennusyhtiö Lemminkäiselle asfalttikartellin vahingonkorvausasiassa.

Sen sijaan 16 kaupungin ja kunnan valituslupahakemukset hylättiin kokonaan. Valtiota koskevassa asiassa valtio sekä kolme vastaajaa peruuttivat hakemuksensa ja yhden vastaajan hakemus hylättiin.

KKO:ssa on ollut vireillä liki 50 valituslupahakemusta asfalttikartellista. Osa hakemuksista käsitellään myöhemmin.

Korkeimman oikeuden Vantaan kaupungille myöntämä valituslupa koskee kysymystä siitä, vastaavatko Skanska Asfaltti, NCC Industry ja Asfaltmix Vantaan kaupungille kartellin aiheuttamasta vahingosta sillä perusteella, että yhtiöille oli siirtynyt niiden ostamien kartelliyritysten liiketoiminta.

Lemminkäiselle myönnetty valituslupa liittyy Mikkelin ja Rovaniemen kaupunkeja koskeviin asioihin. KKO:n mukaan valituslupa koskee kysymystä siitä, onko Lemminkäisen korvausvastuu vähentynyt sen vuoksi, että muiden kartelliin osallistuneiden tahojen vastuu oli vanhentunut.

Lemminkäisen muut valituslupahakemukset jäävät odottamaan nyt valitusluvan saaneiden asioiden ratkaisua.

Asfalttikartelli toimi vuosina 1994–2002. Korkein hallinto-oikeus määräsi kartelliin osallistuneille yrityksille seuraamusmaksuja vuonna 2009. Sen jälkeen useat kunnat vaativat kartelliyhtiöiltä vahingonkorvauksia Helsingin käräjäoikeudessa.

Juttu eteni Helsingin hovioikeuteen, joka viime lokakuussa tuomitsi kartelliin osallistuneet yhtiöt maksamaan kunnille ja valtiolle noin 35 miljoonaa euroa korvauksia ylihintaisesta asfaltista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.