Kiusattu Konsta saa nykyään lukuisia ystäväpyyntöjä – Facebook-postaus muutti yksinäisen miehen elämän: "Enää hänen ei tarvitse olla yksin tai sietää kiusaamista"

Kiusattu Konsta saa nykyään lukuisia ystäväpyyntöjä – Facebook-postaus muutti elämän 0:21

Jyväskylässä asuvaa Konsta Pylkkästä kiusattiin päivittäin. Kun hänen äitinsä kertoi Facebookissa poikansa kohtelusta, asiat muuttuivat parempaan.

Konsta Pylkkäsellä on laaja-alainen kehitysvamma. Pian 29 vuotta täyttävä Konsta asuu kuitenkin yksin Jyväskylän Palokassa ja selviää arjen askareista läheisten avustuksella. Yksinäisyys varjosti miehen arkea pitkään ja uusille ystäville oli tilausta. Sellaisille, jotka eivät kiusaa tai varasta.

Konstan äidin syyskuussa kirjoittama Facebook-päivitys laittoi stopin kiusaamiselle. Päivityksen jälkeen hyviä kohtaamisia on ollut runsaasti.

Kiusaaminen oli viedä elämältä pohjan

Palataan takaisin aikaan ennen postausta. Konstaa oli kiusattu jo pitkään. Hänen kotonaan kyläilevät varastivat häneltä, pyörä rikottiin useamman kerran ja hänelle suollettiin ilkeyksiä sekä kasvokkain että netissä.

Kerran Konstaa heitettiin täydellä kaljatölkillä selkään. Kiusaaminen oli niin syvää, että elämänhalu alkoi hiipua.

Konstan äiti Tuula Pylkkänen kertoo, ettei hän aluksi itsekään ymmärtänyt, kuinka laajaa pojan kiusaaminen todella oli. Se oli päivittäistä.

Kun Tuula meni auttamaan poikaansa muutossa, löysi hän lähes kaksi metrisen Konstan sikiöasennosta itkemästä. Silloin äiti ymmärsi, kuinka vakavasta kiusaamisesta oli kyse.

– Tuona päivänä päätin, että tätä vastaan on taisteltava, Pylkkänen kertaa ajatuksiaan.

Huolestunut äiti avasi Facebookin ja kirjoitti päivityksen Jyväskylän Puskaradioon kertoakseen poikansa kamalasta kohtelusta. Se kannatti.

Lähes tuhat tsemppiviestiä ja lukuisia ystäväpyyntöjä

Päivityksen jälkeen perhe on saanut lähes tuhat tsemppiviestiä. Ihmiset lähestyvät kadulla, netissä ja jopa kirjeitse. Enää kohtaamiset eivät vie perheen voimia, vaan antavat energiaa ja iloa.

– Nyt tuntuu siltä, että koko Jyväskylä on meidän puolella ja vähän Helsinkiäkin, äiti kertoo iloisena.

Konstan tarina on levinnyt laajalti ja hän on saanut kirjeitä myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

– Lontoosta tuli suloinen kirje. Eräs nainen kirjoitti, että lähtisi mielellään Konstan seuraksi vaikka kahville.

Konstan elämä on muuttunut

Tuulan mukaan Konstan elämä on muuttunut. Myös aiemmin vaivanneet ahdistuskohtaukset ovat hävinneet. 

– Konsta on pirteä, aivan kuin uusi mies. Parta on siistittynä ja hiukset ovat kunnossa, äiti kertoo.

Äidin mukaan seuraa on nyt jopa ruuhkaksi asti.

Viimeisin tsemppiviesti on tullut tänä aamuna. Konstaa kysyttiin seuraksi koiraa ulkoiluttamaan. Äidin mukaan Konstan elämässä on nyt paljon ystävällisiä ihmisiä.

– Enää hänen ei tarvitse olla yksin tai sietää kiusaamista.

Lue myös:

    Uusimmat