Kitaristi Erja Lyytinen sai poikkeuksellisen kunnian – rankattiin arvostetussa julkaisussa maailman toiseksi parhaaksi kitaristiksi: "Ihan mieletön fiilis"

4:19
Katso video: Näin Erja Lyytinen kertoo tunnustuksestaan MTV Uutiset Livelle.

Bluekitaristi Erja Lyytinen sijoittui komeasti arvostetun kitaralehden äänestyksessä.

Kuopiolaislähtöinen kitaristi Erja Lyytinen äänestettiin komealle sijoitukselle arvostetun Total Guitar -lehden äänestyksessä. Lyytinen sijoittui toiseksi kymmenen tämän hetken parhaan soittajan kategoriassa.

Lyytinen otti äänestystuloksen iloiten vastaan.

– Minut on äänestetty numero kakkoseksi heti Nita Straussin jälkeen, joka on siis Alice Cooperin kitaristi. Ihan mieletön fiilis oli nähdä tämä listasijoitus.

– Hyvä fiilis myös suomalaisena olla tällaisella listalla ja saada arvostusta ja tunnustusta, kommentoi Lyytinen MTV Uutisille.

Lyytinen esiintyy seuraavan kerran ensi viikolla Helsingissä Allas Sea Poolilla. Niin ikään ensi viikolla edessä on myös poikkeuksellinen striimikeikka, jonka kitaristi soittaa kotiseuduillaan Kuopiossa Novapolis-toimistokampuksen katolta lauantaina 27. kesäkuuta. 

– Halusimme tarjota faneillemme jotain täysin uutta ja erilaista rajoitusten puitteissa. Saimme idean esiintyä katolla, kuten Beatles esiintyi viimeisellä keikallaan noin 50 vuotta sitten, Lyytinen taustoittaa. 

16. kerroksen korkeudessa soitettavaa keikkaa kuvataan myös droneilla, mikä mahdollistaa sen, että yleisö ympäri maailmaa pääsee nauttimaan myös kitaristin synnyninseutujen savolaisista järvimaisemista.

– Sen lisäksi, että keikkalava olisi korkeuksissa, fanimme ympäri maailmaa saisivat kokea heille jopa eksoottistakin maisemaa. Mikä parasta, voimme vetää keikan ilman desibelirajoja!

Lyytinen valittiin viime vuoden lopulla myös toiselle kovalle listalle, kun hän sijoittui 14:nneksi parhaaksi nykyajan blueskitaristin listalla Guitar World -lehden äänestyksessä.

Lyytinen tuli suomalaisille televisionkatsojille aikoinaan myös Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Hän oli tähtioppilaana ohjelman seitsemännellä tuotantokaudella. 

18.06.2020 kello 19.26, juttua on muokattu. Lyytinen valittiin 14:nneksi parhaaksi nykyajan blueskitaristiksi viime vuoden lopulla, ei viime viikolla, kuten jutussa aiemmin luki. 

18.06.2020 kello 20.57, Lyytisen kommentit MTV Uutisille lisätty.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja