Kissojen ja koirien oma kauppa Musti ja Mirri hamuaa pörssiin – "Ihmiset kohtelevat koiriaan ja kissojaan yhä enemmän perheenjäseninä"

10:35
Haaveissa oma koiranpentu? Ota nämä asiat huomioon koiranpennun hankinnassa.

Lemmikkitarvikeliike Mustin ja Mirrin taustalta löytyvä yhtiö Musti Group harkitsee listautumisantia ja listautumista Helsingin pörssiin. Asiasta kertoo yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Suunniteltu listautumisanti koostuisi yhtiön mukaan osakemyynnistä sekä noin 40–50 miljoonan euron suuruisesta osakeannista. Yhtiö aikoo käyttää annilla kerättävät varat yhtiön nykyisten velkojen osittaiseen takaisinmaksuun sekä yhtiön yleiseen toimintaan.

Musti Groupin liikevaihto oli lokakuusta 2018 syyskuuhun 2019 kestäneellä tilikaudella 246,6 miljoonaa euroa, ja edelliseen vastaavaan tilikauteen verrattuna se kasvoi 14,1 prosenttia. Yhtiön oikaistu liikevoitto oli 16,3 miljoonaa euroa, jossa nousua edelliskauteen oli 6,6 prosenttia. Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Yhtiö kutsuu lemmikkieläintarvikemarkkinoita houkutteleviksi.

– Ihmiset kohtelevat koiriaan ja kissojaan yhä enemmän perheenjäseninä, ja he käyttävät enemmän rahaa korkealaatuiseen ruokaan sekä monipuolisempiin tuotteisiin ja palveluihin, konsernin toimitusjohtaja David Rönnberg sanoo tiedotteessa.

Musti Groupin pääomistaja on ruotsalainen sijoitusyhtiö EQT, joka osti lemmikkituotteita kauppaavan ketjun joulukuussa 2014. Pohjoismaisella Musti-konsernilla oli viime vuoden syyskuussa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa yli 270 myymälää.

Musti-konsernin hallituksen puheenjohtajan Jeffrey Davidin mukaan suunniteltu listautumisanti tarjoaisi yhtiölle näkyvyyttä sekä kanavan pääoman hankkimiseen kasvua varten.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja