Mainos

Kissamies jätti raharepun nurmikolle – ohikulkija vei tuhansia euroja suurina seteleinä

Espoon käräjäoikeus langetti 31-vuotiaalle miehelle sakkoja erikoisesta varkaudesta. Tapaus sattui viime kesänä Espoossa Kilon rautatieaseman läheisyydessä.

Varkauden uhriksi joutunut mies kertoi tulleensa aamulla nurmikolle. Jossain vaiheessa hän jätti reppunsa puun viereen ja meni kissan kanssa pusikkoon. Kun mies palasi, reppu oli viety.

Repussa oli vain kirjekuori, jossa oli 500 euron seteleitä. Kun poliisi aikanaan tiedusteli paljonko rahaa oli ollut, mies ei osannut vastata tarkasti.

"Lahjoitti ja tuhlasi"

Miehen mukaan rahaa oli ollut aluksi 9000 euroa, mutta osan hän oli tuhlannut ja lahjoittanut. Mies arveli, että 500 euron seteleitä oli kirjekuoressa jäljellä 5000 euron verran.

Hän kertoi tarjonneensa alkoholia muille parin viikon ryyppyputken aikana. Hän oli muun muassa myös lahjoittanut rahaa matkaa varten joillekin.

Tarkoitus oli ottaa taksi ja lähteä pahan olon takia Mehiläisen sairaalaan pariksi päiväksi.

31-vuotias mies kiisti varastaneensa reppua. Hän kävi kertomansa mukaan viisikin kertaa päivässä läheisessä Alepassa, mutta tällä kertaa hän ei ollut paikalla.

Todistajana kuultu Alepan työntekijä puolestaan kertoi nähneensä kuinka kauppareissuista hänelle tuttu 31-vuotias otti repun.

Oikeus päätyi 60 päiväsakkoon, josta kertyy 31-vuotiaan tuloilla maksettavaa 840 euroa.

Paljonko rahaa oli?

Repun omistaja ei ollut esittänyt oikeudessa mitään korvausvaatimusta, vaan halusi unohtaa tapauksen. Syyttäjä puolestaan vaati 31-vuotiasta menettämään valtiolle 5000 euroa rikoksen tuomana taloudellisena hyötynä.

Repussa ollut rahamäärä ei koskaan selvinnyt ja oikeus päätyi määräämään miehen maksamaan korvausta tuhat euroa.

Arvionsa käräjäoikeus perusti siihen, että mies oli käyttänyt rahaa runsaasti kahden viikon ajan. Oikeus päätteli, että rahaa kuitenkin oli, koska miehen oli tarkoitus lähteä taksilla lääkäriin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.