Kismittävätkö punaiset ilmoituspallot? Facebook tuo palveluunsa asetuksen, jota olet kenties kaipaillut

1:22
Voit tarkistaa, millä perusteella Facebook näyttää sinulle mainoksia. Aiheesta lisää videolla.

Facebookissa voi vastedes hallita eri välilehtien lähettämiä ilmoituksia aiempaa paremmin. Tietyt välilehdet voi myös kokonaan poistaa valikosta halutessaan, TechCrunch kertoo.

Monia Facebook-käyttäjiä ärsyttävät turhat, esimerkiksi Marketplace-kauppapaikasta saapuvat ilmoitukset, jotka valtaavat ilmoituskeskuksen ja täyttävät näytön punaisilla ilmoituspalleroilla. Facebook on nyt tiedostanut tilanteen ja tarjoaa pian käyttäjilleen mahdollisuuden poistaa ilmoitukset esimerkiksi mainitusta Marketplacesta tai vaikkapa Pelit-välilehdeltä.

Halutessaan tietyt välilehdet voi myös kokonaan poistaa Facebookin valikosta, mikäli niiden kokee vievän liikaa tilaa näytöltä. Useimmat käyttäjät eivät hyödynnä kaikkia Facebookin palveluita, joten sovelluksen mukauttamismahdollisuus omaa makua vastaavaksi otettaneen avosylin vastaan.

Ilmoituksia voi pian hallita välilehtikohtaisesti

Mikäli välilehdet eivät itsessään haittaa, mutta punaiset palloilmoitukset ärsyttävät, onnistuu niiden hiljentäminen myös välilehtikohtaisesti. Ilmoitusten mukauttaminen käy itse välilehtien kautta tai suoraan Facebookin asetuksista Ilmoitukset-valikosta.

Facebookin mukaan ominaisuus on jo saatavilla useimmilla iOS-käyttäjillä, ja myös Android-sovellukseen entistä mukautettavammat ilmoitukset tuodaan lähiviikkoina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja