”Kirurgi” nauttii peleistä ja maaliverkot heiluvat

Kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas Juho ”Kirurgi” Mäkelä kävi koettamassa comebackia Maarianhaminassa ja Seinäjoella, mutta vasta kolmas kerta toden sanoi ja kirurgi operoi itsensä takaisin parrasvaloihin Vaasassa.

Mäkelä, 32, on tehnyt 14 ottelussa yhdeksän maalia ja on liigan maalipörssissä toisena. RoPS:n Aleksandr Kokko on tehnyt maalin enemmän. Mäkelän kauden 2015 alkua voidaan pitää onnistuneena ja kautta miehen comebackina liigan isojen tekijöiden joukkoon.

- Tämä oli näytön paikka ja on sitä edelleenkin. Kausi ei ole vielä puolivälissäkään. Alku on maalien muodossa lähtenyt hyvin, mutta paljon on pelejä vielä jäljellä. Ei pidä tyytyä tilanteeseen, vaan tarkoitus olisi, että vauhti kiihtyy, Mäkelä kertoo MTV Sportille.

Mäkelä on onnistunut näyttämään epäilijöille, mutta suurin nautinto omista onnistumisista on karissut, kun joukkue rämpii tappioiden tiellä ja VPS on sarjajumbona.

- Joukkueena todella raskas alkukausi. Ei ole ruusuilla tanssimista ollut. Myös itsellä monesti peiliin katsominen paikka että miten joukkuetta voisi auttaa vielä paremmin, että kurssi kääntyisi. Saatiinkin tuossa jo vähän parempia tuloksia, mutta sitten tuli taas kaksi tappiota, Mäkelä harmittelee.

VPS:lla on paperilla kova joukkue, mutta kentällä tulokset eivät ole olleet odotuksien tasolla.

- Sitä on paljon pohdittu joukkueen kanssa ja itse. Miksei tulokset ole sellaisia kuin odotettiin? Harjoituskausi oli meiltä todella hyvä ja se lupasi parempaa kautta. Alkukauden peleistä se varmasti lähti. Hävittiin pari ensimmäistä tiukkaa peliä maalilla ja itseluottamus notkahti. Meillä on kuitenkin paljon nuoria pelaajia. Odotukset oli aika korkealla ja tulosta ei tullut, niin itseluottamus katosi. Pienistä ongelmista tuli isoja ongelmia. Erikoistilannepuolustaminen oli alussa ongelma ja meille taidettiin kuudessa ensimmäisessä pelissä ensimmäinen maali tehdä aina erikoistilanteesta.

VPS aloitti europelit pelaamalla 2-2-tasapelin ennakkosuosikki AIK:n kanssa. Europelit voivat antaa vaasalaisille uutta potkua kääntää kelkka liigassakin.

- Meillä on eurokentillä vain voitettavaa, sillä kukaan ei odota meiltä jatkopaikkaa.

- Tämä aika on jalkapalloilijan arkea parhaimmillaan. Sitä varten treenikentällä ollaan pitkä talvi, että päästään kesällä nauttimaan peleistä. Itse olen vain nauttinut, että on paljon pelejä, sillä viime kausina olen mennyt joukkueisiin kesken kausien ja istunut paljon penkillä. En ole napissut vaikka on kolme peliä viikossa. Tämä on vain nautintoa, Mäkelä naurahtaa.

Mäkelän alkukautta voidaan pitää onnistuneena comebackina, mutta hyökkääjä ei aio tyytyä vielä tähän.

- Tyytyväisyys tappaa kehityksen. Lisää haetaan. Seuraava maali ja seuraava voitto mielessä.

VPS:n tiivis ottelutahti jatkuu ja se kohtaa sunnuntaina kotikentällään FC Interin. 

Lue myös:

    Uusimmat