Kirsi Aromaan kassi:

- silakkafileitä - Meikäläinen - ruisleipää- leipäjuustoa - 2 omenaa ja 2 porkkanaa- mustaherukoita

Kirsi Aromaan ja Antti Vahteran joukkue:

Marinoidut silakat

200 g silakkafileitä 1 sitruunan mehu 1 dl oliiviöljyä tillisilppua mustapippuria suolaa

Poista silakkafileistä nahka. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita sitruunan mehu silakoihin ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää öljy ja tillisilppu. Tarkista maku. Tarjoile kylmänä paahdetun tumman leivän kanssa.

Ruisleipä -silakkapizza

200 g silakkafileitä 1 dl Turun- sinappia tillisilppua 1 silputtu sipuli raastettua Emmentaljuustoa 1 rkl voita

Poista silakkafileistä nahka. Voitele leipä voilla ja sivele sinappi päälle tasaisesti. Nosta silakat vieri viereen leivälle. Lisää päälle sipuli ja tillisilppu sekä juustoraaste. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ruisleivällä paneroidut silakkapihvit ja muotoillut vihannekset

200 g silakkafileitä 2 siivua raastettua ruisleipää 1 dl Turun- sinappia tillisilppua 1 silputtu paistettu sipuli

Sivele silakoiden vatsapuolelle sinappia, tillisilppua ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Käännä pihvit vastakkain ja leivitä raastetulla tummalla leivällä molemmin puolin. Paista pihvit rapeaksi molemmin puolin voissa.

Muotoillut vihannekset

2 porkkanaa 2 omenaa 2 perunaaKuori kaikki vihannekset ja muotoile kauniiksi. Keitä porkkana ja peruna melkein kypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Paista kaikki vihannekset kevyesti oliiviöljyssä lämpimiksi.

Ruisleipä -silakkatorni

200 g silakkafileitä 1 ruisleipä paloina Turun sinappia leipäjuustoa

Poista silakoista nahka. Leikkaa leipäjuusto tasakokoisiksi paloksi kuuteen osaan. Sivele pinnat sinapilla ja nostele silakoita vieri viereen päälle. Leikkaa leipäjuustosta ohuita paloja silakoiden päälle ja lado leivät kolmeen kerrokseen. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Lämmin leipäjuusto ja mustaherukoita

100 g leipäjuustoa 1 dl kermaa 2 dl mustaherukoita 1 dl keitettyä vettä

Kaada kuuma vesi herukoiden päälle ja anna pyöriä tehosekoittimessa tasaiseksi. Mausta halutessasi sokerilla. Siivilöi herukoiden kuoret ja tarjoile erikseen kastike leipäjuuston kanssa.

Lämmitä leipäjuusto kerman kanssa ja tarjoile mustaherukoiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat