Mainos

Kirpeä sanasota nykyisillä ja ex-perussuomalaisilla – Terho: "Suunnaton helpotus, etten enää selittele näitä medialle"

Eduskunnassa kuultiin maanantaina kirpeää sanailua Uusi vaihtoehto -ryhmän ja heidän entisten perussuomalaisten puoluetovereidensa välillä, kun kansanedustajat keskustelivat valtioneuvoston tiedonannosta viime viikon hallituspohjan muutoksesta.

2:15

– Toivotamme ministeri (Sampo) Terholle (uv.) ja kumppaneille mukavaa hallitustaivalta (Juha) Sipilän (kesk.) ja (Petteri) Orpon (kok.) peukalon alla. Muistakaa totella kiltisti, niin kiiltävä musta auto odottaa huomennakin, perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kuittasi ryhmäpuheenvuorossaan.

Terhon mukaan Huhtasaaren esittämä kärjekäs ryhmäpuheenvuoro – jossa hän muun muassa moitti viimeviikkoista hallituspohjan vaihdosta "härskiksi näytelmäksi" – valottaa hyvin perussuomalaisten ja Uusi vaihtoehto -ryhmään siirtyneiden kansanedustajien eroja.

– Minulle on suunnaton helpotus, etten ole enää se henkilö, joka nyt astelee tästä ulos selittelemään näitä lausuntoja medialle, Terho sanoi.

– Teille jäi rahat, teille jäi puolue. Rakentakaa siitä omien arvojenne näköinen puolue. Teillä on nyt siihen kaikki mahdollisuudet. Me olemme päättäneet toimia samoin omana poliittisena viiteryhmänämme, Terho jatkoi.

"Missä Soini, siellä ongelma"

Valtioneuvoston tiedonanto viimeviikkoisesta hallituspohjan muutoksesta kirvoitti myös muut kansanedustajat ja ministerit tuntikausien keskustelumaratoniin eduskunnassa:

Juha Sipilä (kesk.): Miksi politiikka koetaan vastenmieliseksi? No, se koetaan vastenmieliseksi sen takia, että täällä kehitellään ihmeellisiä mielikuvitustarinoita, salaliittoteorioita, joihin ei ole mitään perusteita.

Aino-Kaisa Pekonen (vas.): Luulen, että meillä kaikilla on tässä salissa pitkä tie edessä, jotta me saamme palautettua kansalaisten uskon politiikkaan.

Ben Zyskowicz (kok.): Huhuja oli talo täynnä. Päärakennuksen remonttimiehetkin varmasti ovat näitä huhuja kuulleet täällä käytävillä, mutta mitään tällaista suunnitelmaa ei tietystikään ollut. Päinvastoin, valmistauduimme uusiin hallitusneuvotteluihin, kun (Jussi) Halla-aho oli valittu.

Jani Mäkelä (ps.): Missä (Timo) Soini, siellä ongelma.

Vesa-Matti Saarakkala (uv.): On selvää, että perussuomalaisissa on takavuosina tehty virheitä, kun ei ole tehty pesäeroa näihin tiettyihin henkilöihin, jotka ovat syyllistyneet muun muassa vihapuheeseen.

Eero Heinäluoma (sd.): Jos tässä olisi käyty aidot hallitusneuvottelut, niin rohkenenpa epäillä, että ministeristön kokoonpano ei missään olosuhteissa olisi se, mikä se nyt on – ei missään olosuhteissa – vaan olisi tapahtunut muutoksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.