Mainos

Kirkon kipinöivä tulipalo johti monen asukkaan karuun herätykseen – näin tapahtumat etenivät Kiihtelysvaaran pikkukylässä

1:53

Pohjois-Karjalan päivystävä palomestari kuvailee MTV Uutisten haastattelussa, että tuli nieli Kiihtelysvaaran vanhan puukirkon hetkessä. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa koko päivitystävän palomestarin haastattelun. 

– Kun tulin paikalle, rakennus oli täyden palamisen vaiheessa eli mitään ei ollut rakennuksen pelastamiseksi enää tehtävissä, kertoo Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jukka Saarelainen

Saarelaisen mukaan ensimmäiset pelastusyksiköt olivat paikalla 6–7 minuutissa automaattisen hälytyksen saamisen jälkeen. 

Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä Hammaslahden, Ilomantsin, Joensuun, Joensuu VPK:n, Kiihtelysvaaran ja Reijolan paloasemilta.

1:03

Lähialueen asukkaille karu herätys

Saarelaisen mukaan palon sammuttamiseksi ei ollut tehtävissä juuri mitään. Pelastuslaitoksen ei auttanut muu kuin aloittaa lähirakennusten kuten kellotapulin suojaus.

MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään, että kellotapuli oli tuhoutunut aiemmin historian saatossa tulipalossa. Saarelaisen mukaan suuren kipinöinnin takia lähialueen asukkaat jouduttiin herättämään palon takia aamuvarhaisella. 

– Neljän, viiden talon asukkaat herätettiin, Saarelainen kuvailee tapahtumien kulkua. 

Seurakunta valmistautui jo kirkon 250-vuotisjuhliin. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Saarelaisen mukaan vastaavaa kirkkopaloa ei ole tapahtunut hänen uransa aikana. 

– Tämä on harvinaista. Omalla urallani tämä on ensimmäinen kirkko, joka tuhoutuu palossa täysin, Saarelainen toteaa haikeana. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja