Mainos

Kirjeenvaihtajan kommentti: Mueller korosti kongressin grillauksessa Trumpin epärehellisyyttä ja varoitti Venäjän sekaantumisesta myös 2020 vaaleihin

2:48
MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoi Muellerin kuulemisesta Yhdysvalloista käsin Seitsemän uutisissa

Erikoissyyttäjä Robert Mueller on vihdoin puhunut. Yli viiden tunnin pituisessa valiokuntien grillauksessa Mueller puhui painokkaasti niin Venäjän vaaleihin sekaantumisesta kuin Trumpin epärehellisyyttä.

Demokraattien harmiksi Mueller esiintyi vastahakoisesti ja vältteli useita kysymyksiä. Jos et jaksanut katsoa tuntien poliittista teatteria, niin tässä on muutama pääkohta, mistä demokraatit yrittävät saada voimaa Trumpin haastamiseen:

- Mueller kiisti Trumpin väitteen, että Venäjä-tutkinnan loppuraportti olisi vapauttanut Trumpin epäilyistä.

- Muellerin mukaan raportti ei sanonut Trumpin olevan syyttömyyttä oikeuden estämisen osalta.

- Mueller korosti, että tutkimusryhmä päätti jo tutkinnan alussa, etteivät ota kantaa siihen, pitäisikö Trumpia syyttää rikoksesta. Yhdysvaltain oikeusministeriön linjauksen mukaan Mueller ei olisi edes voinut nostaa syytteitä istuvaa presidenttiä vastaan.

- Muellerin mukaan on mahdollista nostaa syytteitä Trumpia vastaan hänen presidenttikauden tai -kausien jälkeen.

 - Mueller vahvisti, että Trump kieltäytyi Venäjä-tutkintaan liittyvästä haastattelusta.

- Muellerin mukaan tutkintaa varten Trumpilta saadut kirjalliset vastaukset olivat “yleisesti” epärehellisiä.

- Mueller sanoi pelkäävänsä, että myös jatkossa maan poliittiset kampanjat ovat valmiita ottamaan apua vastaan ulkomaisilta toimijoilta.

- Mueller korosti, ettei Venäjä-tutkinta ole koskaan ollut noitavaino ja varoitti Venäjän sekaantuvan myös ensi vuoden presidentinvaaleihin.

Muellerin kuulemisen jälkeen Trump nimitti Muellerin esiintymistä “kamalaksi” ja jälleen Venäjä-tutkintaa “noitavainoksi”. Trump pyrkii ensi vuoden presidentinvaaleissa toiselle kaudelle.

Osa Trumpin demokraattihaastajista aloitti jälleen Muellerin kuulemisen jälkeen vaatimukset kongressin virkasyytemenettelyn aloittamisesta.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja