Kirja: Renny Harlinin menestys viilensi välit Markus Seliniin: "En ole aiemmin puhunut tästä suoraan ja rehellisesti"

4:37
Renny Harlin herkistyi kyyneliin suorassa lähetyksessä muistellessaan uransa suurinta huippuhetkeä

Markus Selinin elämäkerrassa ääneen pääsevät myös miehen ystävät. 

Markus Selin - Perustuu tositapahtumiin (Tammi) -kirjassa käydään läpi Markus Selinin värikästä elämää. Kirjassa ääneen pääsevät myös Selinin lähimmäiset. Yksi heistä on miehen pitkäaikainen ystävä Renny Harlin

Selinin ja Harlinin tiet kohtasivat jo vuonna 1982 Hollywoodissa järjestetyssä American Film Market -tapahtumassa.

Kaksikko ystävystyi ja päätti vuosia myöhemmin muuttaa yhdessä Hollywoodiin luomaan uraa. Selin palasi kuitenkin Suomeen 1986, Harlinin jäädessä kolkuttelemaan menestyksen portteja. 

Kun Harlin alkoi lopulta tienata miljoonia ohjaamalla elokuvia, kaksikon välit alkoivat rakoilla.

– En ole koskaan aiemmin puhunut tästä suoraan ja rehellisesti, Harlin kertoo kirjassa.

– Asia oli kuitenkin niin, että kun menestystä tuli, tuottajat halusivat palkata minut ohjaajana ja se oli minun ainoa arvoni. Samalla koin, että Markus halusi, että olisin tuonut hänet mukaan kuvioon, mutta ei minulla ollut siihen mitään kalustoa. Olin itse hiuskarvan varassa, että saan itse duunia. Miten olisin voinut sanoa, että – muuten – tuon tähän suomalaisen kundin mukaan, hän miettii.

Harlin kertoo olleensa ikävässä välikädessä, mutta ymmärtävänsä Selinin kannan. Hän kuvailee tehneensä kovan työn menestyksen eteen. 

– Markus oli valinnut helpon tien. Sillä oli koti, auto ja firma, joka menestyi, ja se pystyi Suomessa tekemään kaikenlaista. Tiesin että kaikki oli alkanut yhdessä, mutta viimeiset pari vuotta olin maksanut karvaasti siitä, minkä olin riskeerannut, ja halusin myös ansaita. En kokenut olevani Markukselle velkaa, ja se aiheutti vähän koleutta meidän välillemme, Harlin kuvailee.

Markus Selin - Perustuu tositapahtumiin (Tammi) ilmestyy 26. syyskuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.