Kirja: Ilves-legenda kuuli peliuransa päättämisestä kesken kuulumisten kyselyn – "Ei j*******a. Kiitos jätkät"

Tampereen Ilveksen legendoihin lukeutuva Seppo Hiitelä on toiminut seurassa sekä pelaajana, valmentajana että urheilujohtajana. Hänen jääkiekkoilijan uransa päättyi aikanaan yllättävällä ilmoituksella, jota avataan Olli Mustosen kirjoittamassa uutuuskirjassa Tuntematon huoltaja ja muita Ilves-tarinoita 1970–2020 (K-Print).

Hiitelä, 66, pelasi koko uransa Ilveksessä, jossa hän tahkosi hyökkääjänä pääsarjaa kaudet 1972–80. Hän oli hieromassa viimeiseksi jääneen kautensa jälkeen Norjassa pelaajasopimusta ulkomaille.

Hiitelä soitti reissultaan Ilves-puolustaja Jorma Arolle kuulumisia kyselläkseen, kun hän sai kuulla yllätyksen.

– No ei tänne ihmeempää kuulu. Ruusunen (Juhani, päävalmentaja) lähtee ja ”Manku” (Markku Hakanen) tulee tilalle. Niin, ja päätettiin jätkien kanssa, että susta tulee kakkosvalmentaja, Aro heitti kirjan mukaan.

Hiitelän pöllämystynyt vastaus on kirjattu isoin kirjaimin.

– MITÄ...?? MÄÄHÄN OLEN LÄHDÖSSÄ NORJAAN PELAAMAAN. EI JUMALAUTA. KIITOS JÄTKÄT.

Hiitelän peliura päättyi. Hän toimi ensin vuoden A-nuorten kakkosvalmentajana ja sen jälkeen kauden ajan Raimo Määttäsen apuvalmentajana liigajoukkueessa. Kaudeksi 1982–83 Hiitelä yleni päävalmentajaksi ja toimi tehtävässä vuoteen 1986 saakka.

Kruunuksi napsahti kevään 1985 Suomen mestaruus ja Hiitelän tuolla kaudella saama SM-liigan parhaan valmentajan palkinto. Kyseinen Suomen mestaruus on yhä Ilveksen viimeisin.

Hiitelä operoi myöhemmin Ilveksen päävalmentajana vielä 1990–91 ja kaudella 2011–12, jolloin hän korvasi Juha Pajuojan kesken sesongin. Hiitelä työskenteli Ilveksessä 2010-luvun alussa myös urheilijohtajana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja