Kirja: Hovi teki kaikkensa sammuttaakseen huhut prinssi Williamin salasuhteesta – kuninkaallinen työntekijä teki sopimuksen "vaihtokaupasta"

Prinssi Williamille ja prinsessa Catherinelle esitettiin kiusallinen kysymys - näin he reagoivat 0:09
Katso videolta: prinssi Williamille ja prinsessa Catherinelle esitettiin kiusallinen kysymys prinss Harryn kohuelämäkerrasta – näin he reagoivat

Omid Scobien mukaan brittihovi halusi vuonna 2019 toden teolla torpata huhut prinssi Williamin salasuhteesta.

Kuninkaallistoimittaja Omid Scobien tuoreessa kirjassa Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival sukelletaan jälleen laaja-alaisesti brittihovin kuninkaallisten elämien käännekohtiin ja kohuihin. 

Scobie, jota pidetään prinssi Harryn  ja herttuatar Meghanin  epävirallisena luottotoimittajana, kirjoittaa kirjassaan muun muassa siitä, kuinka brittihovin seinien sisäpuolella kuninkaallisten työntekijät olisivat "yrittäneet tehdä kaikkensa", jotta huhut Harryn isoveljen prinssi Williamin  väitetystä salasuhteesta saatiin tukahdutettua vuonna 2019. 

Tuolloin huhuttiin prinssi Williamin ajautuneen salasuhteeseen vaimonsa Catherinen  pitkäaikaisen ystävän Rose Hanburyn kanssa kun Catherine odotti pariskunnan kolmatta lasta, prinssi Louisia

Scobien kirjan mukaan Kensingtonin palatsin lehdistösihteeri Christian Jones olisi jatkuvasti yrittänyt saamaan asiaa ensimmäiseksi kaivamaan ryhtynyttä The Sun -lehteä lopettamaan jutun tutkimisen. 

– Christian halusi niin epätoivoisesti lopettaa huhun ja otti tehtäväkseen tehdä niin, entinen hovimies kertoo Scobien kirjan mukaan. 

Kirjassa kerrotaan Jonesin olleen niin stressaantunut asiasta, että tämä olisi luvannut The Sunin toimittajalle muita kuninkaallisiin liittyviä paljastuksia vastineeksi siitä, että huhun kaivelemisesta luovuttaisiin. 

Scobien mukaan vuoden 2019 kesäkuussa The Sun olisikin yllättäen käskenyt toimittajansa "perääntymään jahdista", jonka jälkeen lehti keskittyi julkaisemaan "useita paljastusjuttuja" prinssi Harrysta ja herttuatar Meghanista. Hovin sisäisen lähteen mukaan tästä olisi kiittäminen Jonesia. 

Kirjaansa markkinoidessaan Scobie kertoi, että hänen täytyi olla kirjassaan hyvin varovainen sen suhteen, miten hän käsitteli sekä huhuja väitetystä suhteesta kuin siitä, että Catherine katkaisi lopulta välit pariskunnan pitkäaikaiseen ystävään Hanburyyn. Scobie kertoi myös, ettei hän itse usko pettämishuhujen olevan totta. 

– Oikeudellisista syistä on niin monia asioita, joihin en voi puuttua, mutta mielestäni se oli todella tärkeää, vaikka huhu on huhu. Enkä todellakaan näe todisteita siitä, että tässä olisi muutakin kuin pelkkää huhupuhetta, kirjailija kommentoi.

Prinssi Williamin lakimiehet kiistivät huhun todenperäisyyden huhtikuussa 2019. Kirjailijan mukaan huhut ovat kuitenkin kiertäneet jo vuosia osittain sen takia, etteivät prinssi William ja prinsessa Catherine ole koskaan kommentoineet niitä itse julkisesti. 

William ja Catherine menivät naimisiin vuoden 2011 huhtikuussa. Heillä on prinssi Louisin, 5,  lisäksi kaksi vanhempaa lasta: 10-vuotias prinssi George  sekä 8-vuotias prinsessa Charlotte.

Omid Scobie on BBC:n mukaan sanonut, ettei haastatellut Meghania uutta kirjaansa varten, ja  ettei herttuaparilla ole"mitään tekemistä" kirjan julkaisun kanssa.

Scobien käsialaa on myös  Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Family -, paljastuskirja, joka kertoo Harryn ja Meghanin elämästä. Scobie kirjoitti vuonna 2020 julkaistun kirjan yhdessä Carolyn Durandin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat