Kirja: Gimmelin viimeisillä keikoilla vain 15 ihmistä – Jenni Vartiaista pilkattiin rajusti: ”Tyttö palasi maitojunalla kotiin”

Abiturientti Jenni Vartiainen haki Popstarsiin vuonna 2002. Edessä odotti niin upeaa menestystä kuin raju pudotuskin. 

Jenni Vartiainen muistelee uransa alkuaikoja Suuria unelmia -teoksessa (Cozy Publishing). Vartiainen nousi pinnalle Popstars-laulukilpailun myötä vuonna 2002. Kilpailussa muodostetusta Gimmelistä tuli valtavan suosittu, mutta vain parin vuoden päästä suosio katosi yhtä äkisti kuin alkoikin.

– Bändin viimeisillä keikoilla saattoi olla 15 ihmistä. Se tuntui hirveältä. Olin lähtenyt musamaailmaan kovalla itseluottamuksella ja yhtäkkiä olin aivan yksin, Vartiainen tilittää kirjassa. 

– Ketään ei kiinnostanut, että halusin edelleen tehdä musiikkia. Olin vain hajonneen bändin ratas, joka oli korvattavissa. Puhelin ei enää soinut ja ihmiset lakkasivat vastaamasta soittoihini.

Lopulta Vartiainen hakeutui kiireapulaiseksi vanhempiensa lelukauppaan.

– Kuopiossa ihmiset naureskelivat, että tyttö palasi maitojunalla takaisin kotiin. Kaupassa pojat pilkkasivat minua hyllyjen välistä musaurani loppumisesta. Minulle sanottiin, etten osaa laulaa.

Pilkasta huolimatta Vartiainen alkoi valmistella sooloalbumiaan, kunnes julkaisi sen vuonna 2007. Lopulta levy ja sen nimikkobiisi Ihmisten edessä palkittiin Emma-gaalassa.

Nykyään Vartiainen on yksi Suomen menestyneimmistä laulajista ja hän on julkaissut yhteensä kolme sooloalbumia. Hänet tunnetaan muun muassa kappaleista Turvasana, Missä muruseni on ja En haluu kuolla tänä yönä.

Lue myös:

    Uusimmat