Seura: Hanna Pakarinen avoimena uupumuksestaan – kova työtahti musersi

Laulaja Hanna Pakarinen kertoo haastattelussa uupumuksesta, jonka myötä hän jäi tauolle esiintyjän työstä.

Idols-voittaja ja laulaja Hanna Pakarinen, 35, kertoo avoimesti uupumuksestaan tuoreen Seuran haastattelussa.

Pakarinen oli Suomen ensimmäinen Idols-voittaja. Tittelin hän sai vuonna 2004 ollessaan 23-vuotias. Trukkikuskina toimineesta lappeenrantalaisesta naisesta tuli hetkessä yksi maan kirkkaimmista tähdistä. Keikkalavat tulivat tutuksi englanninkielistä poppia.

Uransa alkuaikoina nainen teki töitä kovalla tahdilla. Voittoa seurasi kolme albumia, jotka ilmestyivät kolmen vuoden aikana. Vuonna 2007 hän oli Suomen euroviisuedustajana.

– Kovat paineet uuvuttivat miut. Olin kireä kuin viulunkieli ja teki mieli huutaa, että antakaa miun olla. Uupumisia on ollut useita vuosien varrella, mutta Euroviisu-kevät oli tosi rankka, Pakarinen kertoo Seuralle.

Haastattelussa Pakarinen kertoo, että keväällä 2014 seinä kuitenkin nousi pystyyn. Lavalle nouseminen ei innostanut, vaan se kyllästytti.

Hän kertoo istuneensa kotonaan katsomassa televisiota ja ajatelleensa, ettei elämässä ole muuta kuin televisio-ohjelmat ja keikkailu.

– Miulta katosi tekemisen ilo. Keikkailu tuntui puuduttavalta ja siltä, että jotain uutta kehitystä pitäisi tapahtua. Koko homma oli pakko pistää palasiin, jotta sen voisi rakentaa uudelleen, tähti kertoo haastattelussa.

Pakarinen päätti, että oli tullut aika tehdä jotain aivan muuta kuin laulaa. Hän alkoi tietoisesti vältellä musiikki- ja televisioprojekteja ja vetäytyi julkisuudesta.

Pian Pakarinen päätyi työskentelemään radioon. Ensin hän meni radiokanava Voicelle ja nyt hän työskentelee Radio Suomessa musiikkitoimittajana.

Hän esiintyi myös silloin tällöin duo-keikoilla kitaristinsa kanssa.

Seurassa hän kertoo uuden roolin radiotoimittajana auttaneen häntä avaamaan sisällään olleen solmun ja ymmärtämään, että hänen onnellisuutensa on kiinni hänestä itsestään.

Tauko onkin tehnyt naiselle hyvää ja nyt hän on valmis palaamaan musiikin pariin. Syyskuussa Pakarinen julkaisee levyn jolla hän laulaa suomeksi. Albumilla kuullaan kuinka Idols-tähti esittää laulajalegenda Carolan kappaleita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja