Kirja: Annika Metsäketo oli suorassa radiolähetyksessä, kun poliisit paukkasivat paikalle – juontopari pidätettiin: "Hänet vain vietiin käsiraudoissa pois"

Radiojuontaja Annika Metsäketo muistelee uutuuskirjassa radiouraansa vuosien takaa.

Radiojuontaja Annika Metsäketo kertoo elämästään Suora lähetys - Äänessä Annika Metsäketo –kirjassa (Docendo), jonka on kirjoittanut Veli Kojonen. Kirjassa Metsäketo muistelee aikaa, kun hän toimi radiojuontajana suositulla radiokanavalla.

Metsäketo oli pitkään äänessä Novalla, mutta vuonna 2003 Kiss FM -radiokanava alkoi kosiskella Metsäketoa aamujuontaja Timo ”Timpe” Salosen pariksi. Kirjassa kerrotaan, kuinka uusi työkulttuuri tuli aluksi sokkina Metsäkedolle. Naisen mukaan omaa kanavaa buustattiin haukkumalla muita. Kirjassa kerrotaan, että uuden juontoparin Timpen kanssa meni kuitenkin kaikki hyvin.

Metsäketo muistelee vuoden 2004 lokakuuta, kun lähetykseen tuli yllättäen paljon vieraita ihmisiä, ja he esittäytyivät siviilipukuisiksi poliiseiksi. Poliisit olivat tulleet pidättämään Timpen.

– Tuottaja sai puhuttua poliisit ympäri, jotta nämä eivät kes­keyttäneet lähetystä. Viimeinen puoli tuntia oli aika kuumot­tavaa aikaa – varsinkin, kun tuottaja kävi ovella kertomassa, että poliisipartio on tullut pidättämään Timpeä, kirjassa kerrotaan.

Lähetyksen jälkeen poliisit tutkivat Timpen kaapit ja laatikot.

– Yksi poliisi seisoi Timpen vieressä, ettei tämä päässyt lähte­mään minnekään. Sekin paljasti paljon, ettei Timpe tehnyt minkäänlaista vastarintaa. Hänet vain vietiin käsiraudoissa pois.

Radiossa kukaan ei tiennyt, miksi poliisit olivat Timpen perässä.

– Syytökset kuultiin vasta seuraavana päivänä, kun Timpe oli saanut soitettua jollekin. Kyse oli ahdistelusyyt­teistä, ja juontajaparini tuomittiin vuonna 2005 lopulta puo­leksitoista vuodeksi vankeuteen neljästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Timpe joutui maksamaan uhreille yhteensä 18 000 euron korvaukset.

Timpen radioura Kiss FM:llä loppui siihen, ja Metsäketo sai uuden juontoparin aamuradioon. Jo ensimmäisellä viikolla uusi juontopari päätyi iltapäivälehtien kansiin.

– Kävi ilmi, että hän oli jo aiemmin saanut tuomion lapsipornon hallussapidosta.

Uusi juontaja sai potkut välittömästi ja Metsäketo jäi kuukauden sairauslomalle, jonka aikana kanava pantiin nimeä myöten uusiksi. Uusi Kiss -kanavan aamuohjelman nimeksi tuli Remppajengi, jota Metsäketo juonsi yhdessä Tico Anttosen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat