Kirja: Angelika Leikola toimi teininä pikkusiskonsa bonusvanhempana: "Saatanallisen rankkaa"

Angelika ja Ismo Leikola pitivät ikimuistoiset avioerojuhlat 4:12
Angelika ja Ismo Leikola pitivät ikimuistoiset avioerojuhlat – näitä hyviä asioita erosta on Angelikalle seurannut.

Kirjailija Angelika Leikola kertoo hänen ja ex-puolisonsa Ismo Leikolan uudessa kirjassa nuoruudestaan.

Kirjailija-käsikirjoittaja Angelika Leikola erosi vuonna 2021 stand up -koomikko Ismo Leikolasta. Erostaan he kirjoittivat Unelmaero – Elämä 2.0 -kirjan (Siltala), joka julkaistiin 24. maaliskuuta.

Kirjassa Angelika kertoo, miten pariskunta päätti yhdessäolonsa aikana olla vapaaehtoisesti lapseton, koska Angelika koki, että hän olisi ollut käytännössä yksinhuoltaja. Lapsi yhdistettynä vaativaan parisuhteeseen, työhön, ympäristöön, arjen pyörittämiseen ja kodinhoitoon olisi murtanut hänet.

Murtumiseen hän tietää syynkin: Angelika oli pikkusiskonsa bonusvanhempi siitä lähtien, kun hänen äitinsä toi sisaren synnytyslaitokselta kotiin.

– Elin läpi vaipanvaihdot, hyssytykset, syötöt, kylvetykset, valvomiset sun muut jo varhaisteininä ja myöhemmin opastin ja tuin sisartani eri vaiheiden kasvukivuissa teinistä aikuisuuteen, Angelika kertoo kirjassa.

Hienoja hetkiä siskon kanssa toki riitti ja Angelika ylistää siskoaan taivaalliseksi tyypiksi, mutta kokonaisuus oli haastava.

– Tämä oli aivan saatanallisen rankkaa ja pelko, stressi ja huoli, joita hänen puolestaan tunsin, veivät nekin hitosti voimia.

Angelika kertoo kirjassa olleensa elämänsä varrella tuki ja turva monille nuorille, kun heillä oli suunnattoman vaikeaa. Hän on ollut myös ystävänsä synnytyksessä aikoinaan mukana.

Katso alla oleva video: Miten Angelika Leikola pitää huolta turvallisuudestaan?

Angelika Leikola kertoo, miten vaarallista kaduilla liikkuminen on naisena Los Angelesissa 2:15
Angelika Leikola muutti Ismo Leikolan kanssa vuonna 2015 Yhdysvaltoihin. Tällä hetkellä hänen kotinsa on Suomessa, mutta hän käy säännöllisesti myös entisessä kotimaassaan. Angelika kertoo videolla, miten vaarallista kaduilla on kulkea naisena Los Angelesissa.

– Kun sain tämän vasta maailmaan tulleen suloisen vauvelin syliini ja katselin häntä, liikutuksen lisäksi kirkas ajatukseni ja kokemukseni oli, että luojan kiitos hän ei ole minun, koska tuossa vaiheessa tietenkin jo tiesin mitä ystävälläni tulisi olemaan edessä – se vastuun ja työn määrä jostain niin hauraasta ja avuttomasta tuntui aivan hirveältä, Angelika kirjoittaa kokemuksistaan.

Oma lapsettomuuspäätös syntyi Angelikalle kokemusten lisäksi syvällisen pohdinnan tuloksena.

– Minä istuin itseni kanssa alas ja kyselin itseltäni, miksi haluaisin mahdollisesti saada lapsen niin kauan, että en keksinyt enää yhtään kysymystä, ja pyysin Ismoa tekemään saman ilman, että hän kertoo minulle mietteitään, ja kumpikin meistä tuli tahoillaan samaan lopputulokseen, eli että meille ei tule lasta tai lapsia. Yksikään perustelu lasten hankkimisen puolesta meidän kahden kesken ei kestänyt loppuun asti tarkastelua, vaan mureni.

Tulevaisuudessa Angelika voisi kuitenkin nähdä itsensä esimerkiksi tulevan kumppaninsa lapsen bonusvanhempana, sillä hän on todella äidillinen ihminen.

Katso jutun alussa olevalta videolta, miten ikimuistoiset avioerojuhlat Angelika ja Ismo Leikola pitivät!

Lue myös:

    Uusimmat