Mainos

Kirgisian presidentti ei luovu vallasta

Kirgisian syrjäytetty presidentti Kurmanbek Bakijev ei suostu eroamaan tehtävästään. Bakijev sanoo olevansa edelleen valmis neuvottelemaan uuden väliaikaishallinnon kanssa, mutta hän ei tunnusta sen laillisuutta.

Bakijev painottaa myös, että mikäli häntä vahingoitetaan fyysisesti, ”Kirgisia hukkuu vereen”.

Syrjäytetty johtaja antoi uutistoimisto Reutersille haastattelun salaisesta paikasta kotiseudullaan Jalalabadissa. Hän esitti toiveen YK:lle, että sen rauhaturvajoukot tulisivat turvaamaan tilannetta Kirgisiassa.

Oppositio kaappasi vallan Keski-Aasiassa sijaitsevassa Kirgisiassa aiemmin tällä viikolla. Vallankaappauksen yhteydessä kuoli ainakin 75 ihmistä, ja yli tuhat loukkaantui.

Opposition tyytymättömyyden takana ovat paitsi presidentin itsevaltaiset otteet myös talouskriisin jäljet sekä Kirgisiassa että Venäjällä. Väliaikaishallitus on aiemmin tyrmännyt neuvottelut Bakijevin kanssa.

Tänään maan johtoon julistautunut oppositiojohtaja Roza Otunbajeva sanoi Reutersille, että presidentti Bakijeviä voidaan syyttää myös vallankaappauksen väkivaltaisuuksista ja niiden kuolonuhreista.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.