Mainos

Kipua ja särkyä: 3 tilannetta, kun seksi tekee sairaaksi

Vaikka seksin kuuluisi toki olla pelkkää kiihkoa ja iloa, aina näin ei ole.

Mitä tulee seksiin liittyviin huolenaiheisiin, useimmat miehet murehtivat vain sitä, että pääsevät loppusuoralle vähän turhankin nopeasti. On kuitenkin olemassa monia muitakin ongelmia, joihin petipuuhissa voi törmätä – niitä ei vain tule ajateltua yhtä usein.

1. Seksiin liittyvä päänsärky

Kehosi on villinä halusta, mutta päässäsi jyskyttää järkyttävä kipu. Noin yksi sadasta ihmisestä kärsii päänsärystä seksin aikana tai sen jälkeen, kertoo American Headache Society. Miehet kärsivät siitä useammin kuin naiset.

Mitä tehdä? Käy lääkärin luona, erityisesti silloin, jos seksisäryt ovat yhtäkkisiä, kovia tai sinnikkäitä. Yleensä kyseessä ei ole mitään vakavaa, mutta toisinaan särky voi viestiä vakavammasta sairaudesta, kuten valtimonlaajentumasta, kertoo urologian professori Mohit Khera.

Jos muuta vaivaa ei todeta, särkylääkkeen otto noin tuntia ennen seksiä voi auttaa ehkäisemään kipua.

2. Seksin jälkeinen masennus

Villin vaakamambon jäljiltä olon tulisi olla erityisen hyvä. Jos kuitenkin huomaat mielialan olevan apea vielä tunti hyvänkin seksin jälkeen, tilanne on ikävä. Asiantuntijat eivät ole täysin varmoja, miksi seksin jälkeistä masennusta ilmenee, mutta International Journal of Sexual Health -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan se koskettaa noin kymmentä prosenttia naisista.

Aiheesta ei ole paljon muita tutkimuksia tehty, mutta oletusarvoisesti se koskettaa harvemmin miehiä, sanoo psykoterapeutti Mary Jo RapiniMen's Health -sivustolle.

Mitä tehdä? Masennuslääkkeet voisivat auttaa, mutta niiden sivuvaikutukset saattavat aiheuttaa muita ongelmia makuuhuoneeseen. Lääkkeiden sijaan kannattaakin kääntyä seksiongelmiin erikoistuneen asiantuntijan puoleen. Masennuksen taustalla voi piillä jokin syvempi ongelma parisuhteessa.

Voit kokeilla myös tätä taktiikkaa: kirjoita ylös kolme seksuaalista asiaa, jotka haluaisit tehdä ja pyydä kumppaniasi kirjoittamaan vastaava lista. Yrittäkää sitten toteuttaa yksi kohta kummankin listalta. Kun yhdistätte tavoitteenne, olette onnellisempia, Rapini sanoo.

3. Allerginen siemennesteelle?

Kuume, vuotava nenä ja arka vatsa voivat olla vain oire flunssasta, mutta ne voivat viestiä myös POIS-oireyhtymästä.  Silloin oireet ilmenevät noin puolen tunnin kuluessa orgasmista ja kestävät joitain päiviä. Käytännössä miehen elimistö luulee omaa siemennestettään ulkopuoliseksi "hyökkäykseksi" ja alkaa taistella sitä vastaan.

Myös naisen alapään eritteen voivat aiheuttaa allergisen reaktion miehessä, mutta sitä ei ole juurikaan tutkittu.

Mitä tehdä? Koska oireet voivat kehittyä välittömästi tai päiviä myöhemmin, oireyhtymää on vaikea diagnosoida. Jos uskot seksin liittyvän oireisiisi, vieraile allergialääkärin tai immunologin luona. 

Video: Mitä tehdä, kun ei tee mieli?

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lähde: Men's Health

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.