Kinder-munilla ja Nutellalla omaisuuden tehnyt miljonääri kuoli

Suklaa-hasselpähkinälevite Nutellan ja Ferrero-suklaatuotemerkin omistaja Michele Ferrero on kuollut. Suklaalla miljoonaomaisuuden tehnyt Ferrero kuoli 89-vuoden iässä.

Lehtitietojen mukaan miljonääri taisteli sairautta vastaan useita kuukausia. Hän kuoli Monte Carlossa eilen. Hän oli Italian rikkain mies.

– Ferrero oli Italian liiketalouden kirkkain tähti monien vuosien ajan, aina trendien huipulla innovatiivisten tuotteiden ja tarkan työn ansiosta. Italia tulee aina muistamaan hänet, Italian presidentti Sergio Mattarella kirjoitti tiedotteessaan.

Michele Ferreron isä, Pietro Ferrero, on kehittänyt kuuluisan Nutella-levitteen reseptin hieman toisen maailman sodan jälkeen. Michele Ferrero teki levitteestä kuitenkin maailmankuulun.

Ferrero tuottaa tällä hetkellä 365 000 tonnia Nutellaa vuosittain 11 eri tehtaassa ympäri maailmaa. Suurimmat markkina-alueet ovat Saksa, Ranska ja Italia.

Ferrero-yhtiö tekee myös Ferrero Rocher -suklaata, Mon Cheri -suklaata ja muun muassa Kinder-makeismunia. Yhtiö työllistää yli 22 000 ihmistä. 

Ferreron ja hänen perheensä omaisuus on arvioitu talouslehti Forbesin listoilla yli 20 miljardin euron arvoiseksi. Hän oli maailman 30. rikkain mies.

Lue myös:

    Uusimmat