Kimmo Kiljunen osoitti sormella Putinia suorassa lähetyksessä – tässä syy: "Haista..."

Kimmo Kiljunen osoitti suorassa lähetyksessä sormella Putinia 3:31
Katso videolta Kimmo Kiljusen esiintyminen suorassa lähetyksessä.

SDP:n kansanedustaja kertoo, että reaktio suorassa lähetyksessä oli spontaani. Vaaleja hän kutsuu täydelliseksi kulissiksi.

Venäjällä järjestetään viikonloppuna presidentinvaalit. Käytännössä Vladimir Putinin voitto on täysin varma, mutta vaaleissa on mukana kolme muutakin ehdokasta. Opposition ehdokkaita ei vaaleissa näy. 

Huomenta Suomen uutisdeskillä perjantaiaamuna vieraillut SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen välitti Putinille viestin venäjäksi osoittaen samaan aikaan sormellaan suoraan kameraan.

– Minä sanon Putinille suoraan, että ei ole edes kysymys vaaleista. Tämä on traaginen tapahtuma ja poliittinen näytelmä, jossa Venäjän kansaa alistetaan, Kiljunen linjasi samalla kun hän katsoi kameraan.

Katso Kiljusen viesti Putinille yläpuolella olevalta videolta.

"Haista paska Putin"

Kysyimme Kiljuselta reaktiosta lähetyksen jälkeen. Hän kertoo, että sormella osoittaminen Putinille suorassa lähetyksessä oli spontaani reaktio.

– Halusin sanoa sen hänelle katsoen samalla ikään kuin suoraan silmiin. Jos hän katsoisi ja tai joku venäläinen katsoisi. Heitä on kuitenkin Suomessakin yli 100 000, Kiljunen kertoo.

Kiljunen myöntää, että vaaliviikonloppu Venäjällä herättää hänessä suuttumuksen tunteita. Hän kutsuu Venäjän vaaleja "pelleilyksi" ja "täydelliseksi kulissiksi".

– Tässä uskotellaan mukamas maailmalle, että Venäjällä tapahtuu nyt jotain kiintoisaa, mutta tämä on silkkaa kansalaisten nöyryyttämistä. 

– Haista paska Putin, Kiljunen sivalsi provosoivasti.

Kansanedustaja neuvoo kaikkia venäläisiä toimimaan, kuten edesmennyt oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi ja hänen leskensä Julija Navalnaja ovat kehottaneet.

– Heidän pyyntönsä oli, että menkää sunnuntaina puoliltapäivin äänestämään ketä tahansa muuta kuin Putinia.

Kuuntele Kiljusen haastattelu yläpuolelta.

Korjaus 15.3. kello 14:07 Aleksei Navalnyin nimi korjattu.

Lue myös:

    Uusimmat