Kimi Räikkösen voitto paljasti Ferrarin karut virheet: tiimi sössi kauden muutamassa kisassa!

Ferrarin äkillisesti kadonnut suoritustaso saattoi liittyä suoraan sen tekemiin päivitysratkaisuihin. Kimi Räikkösen voitto Texasissa osoitti, että italialaistiimi löysi menestyksen reseptin aiemmista aerodynaamisista osistaan.

Sebastian Vettel putosi Mercedeksen Lewis Hamiltonin vauhdista nopeasti voitettuaan vielä kesätauon jälkeisen Belgian osakilpailun vastustajan vahvuuksiin kuuluvalla voimaradalla. Myös Italian Monzassa punaiset olivat vahvoja Kimi Räikkösen rymisteltyä paalupaikalle.

Sitten alkoi alamäki. Lewis Hamilton voitti Monzan jälkeen myös Singaporessa, Venäjällä ja Japanissa. Päättyneen viikonlopun aikana kävi ilmi, että Ferrari oli epäonnistunut täysin näihin kisoihin tuomiensa aeropäivitysten kanssa.

Sky Sportsin varikkotoimittaja Ted Kravitzraportoi kisan jälkeen, että Ferrari poisti viimeisetkin uudet osat autostaan ennen lauantain aika-ajoja. Tämän jälkeen Vettel olisi ilman viimeisen mutkan virhettään todennäköisesti lyönyt Hamiltonin aika-ajossa.

Kisassa taas Räikkönen ponkaisi Hamiltonin ohi kärkeen ja pystyi pitämään kriittisillä hetkillä tämän takanaan. Varsinkin suoravauhti oli aivan toisesta maailmasta edellisten kisaviikonloppujen kanssa.

Omat virheet eivät auttaneet asiaa

Tässä välissä MM-taistelu on kuitenkin jo ehtinyt karata Vettelin ja Ferrarin käsistä. Saksalaiskuski oli turhautunut tilanteesta, vaikkei Hamilton vielä onnistunutkaan varmistamaan maailmanmestaruuttaan.

– Se vei liian kauan, Vettel kommentoi Autosportin mukaan tiimin paluuta kunnon iskukykyyn.

– Sen voi nähdä hyvänä uutisena, mutta myös huonona uutisena. Jos meidän täytyy palata autoon, joka on ollut kilpailukykyinen 3-4 kuukautta sitten, niin se ei voi olla hyvä uutinen.

– Meidän on tekniseltä puolelta osattava ymmärtää, mikä meni vikaan, Vettel jatkoi.

Mitään selitystä ei Vettelillä ollut antaa tapahtuneesta. Viikonloput ovat vierineet ja aika valunut käsistä, mutta tiimi ei ole osannut reagoida tilanteeseen.

– Sitä on vaikea selittää. Tietysti tunsimme, ettei auto ollut niin vahva kuin se oli aikaisemmin, mutta jos et näe minkään olevan pielessä, et tiedä minkään olevan pielessä, Vettel selvitti.

– Kaikki ottamamme askeleet vaikuttivat järkeviltä, mutta nyt jälkeenpäin katsottuna ne eivät olleet sellaisia.

Vettel kuitenkin myöntää, että Singaporen harjoitusten ulosajo ja Japanin sääolot saattoivat vaikuttaa Ferrarin kykyyn havaita ongelmat ajoissa.

– Talven aikana tulee olemaan paljon asioita, joita meidän täytyy selvittää, minun mukaan lukien.

Lue myös:

    Uusimmat