Kimi Räikkösen MM-pisteet vaarassa, suomalainen tuomarien eteen: "Mersu olisi tullut ohi joka tapauksessa"

Kimi Räikkönen joutui Imolan F1-kisan yhdeksännen sijan jälkeen tuomariston eteen vastaamaan tempauksestaan, jonka hän teki turva-auton poistuessa radalta.

Räikkönen oli kisassa yhdeksäntenä, kun kilpailua jatkettiin uusintalähdöllä Valtteri Bottaksen ja George Russellin rajun kolarin jälkeen.

Hän kuitenkin liukasteli märällä radalla ennen taistelun jatkumista, ja otti tämän jälkeen alkuperäisen paikkansa jonosta ennen oman pyörähdyksensä jälkeen uutta nousua tehnyttä Mercedeksen Lewis Hamiltonia.

Kaksi MM-pistettä ovat nyt vaarassa, sillä tuomaristo tutkii tapauksessa mahdollista rikettä.

– On tämä parempi kuin ei mitään. Olisimme voineet olla ylempänäkin, mutta spinnasin järjestäytymiskierroksella. Mersu olisi silti tulleet ohitsemme joka tapauksessa, joten ei sillä ollut paljoa merkitystä, Räikkönen selvitti.

Maaliin tullessaan Räikkönen oli vain alle kaksi sekuntia edellä Alpinen Esteban Oconia ja Fernando Alonsoa. Näin ollen pienikin aikarangaistus pudottaisi Räikkösen näiden taakse ulos MM-pisteiltä. Kuuleminen asiassa on kello 19.15 Suomen aikaa.

Räikkösellä oli kaiken kaikkiaan positiivinen tunne Alfa Romeon vauhdista Imolassa.

– Välikelin renkailla tuntui aika hyvältä. Lopussa oli pitoa (keskikovilla renkailla), mutta olimme vain hitaita. Onneksi täällä vaikea ohittaa, ja pystyin pitämään (Alpinet) takanani.

– Saimme maksimipisteet, mihin voimme yltää, Räikkönen tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja