Kimi Räikkösen maaginen veto ällistytti F1-maailmaa – strategiavelho avasi nyt poikkeuksellista ratkaisua

Kimi Räikkönen säväytti viime vuoden Portugalin GP:n lähdössä. Suomalainen nousi ensimmäisellä kierroksella 16. ruudusta peräti kisan kuudenneksi. Alfa Romeon strategiainsinööri Ruth Buscombe on nyt kertonut enemmän tuon kisalähdön taustoista.

Buscombe kommentoi suomalaisen maagista kierrosta, joka palkittiin kauden päätteeksi FIA:n Action of the Year -palkinnolla, F1-sarjan Beyond the Grid -podcastissa. F1-toimittaja Tom Clarkson avasi keskustelun aiheesta.

– Kimi sai sen uskomattoman lähdön, aloitti Tom Clarkson.

– Ainoa auto pehmeillä renkailla. Muista se, keskeytti Buscombe.

– Revitkö sinä papereitasi varikkomuurilla sanoen ”hetkonen, nyt on menossa suunnitelma a, b, c tai d” vai tiedätkö mitä aiot tehdä jopa kun kulkee noin loistavasti? tiedusteli Clarkson

– Kyllä, koska se oli ainoa syy, miksi aloitimme pehmeillä renkailla! vastasi Buscombe.

– Osasit siis odottaa tuota?

– En osannut ennustaa simulaatioissani noin suurta menestystä, mutta kun aloittaa tuollaiselta paikalta radalla, joka on ”uusi” F1-sarjassa näillä autoilla, on se jokaisen strategistin villein unelma, etenkin jos ei lähde joukon etupäästä nopeimmalla autolla. Kaikki nämä tuntemattomat tekijät ovat mahdollisuuksia, avasi Buscombe.

– Se että ihmiset eivät tienneet, kuinka renkaat toimivat toi uuden elementin riskien ja tuoton väliseen suhteeseen, muistutti nainen.

F1-sarja on julkaissut Twitterissä pätkän haastattelusta.

Katso twiitit alta.

Lue myös:

    Uusimmat