Kimi Räikkösen loistosuorituksella lisäseuraus – Jäämies kiilasi Lewis Hamiltonin edelle

F1-sarja julkaisi tuoreen Power Rankingin Azerbaidzhanin GP:stä. Kauden ensimmäisen MM-pisteen kisassa napannut Alfa Romeon Kimi Räikkönen on listauksessa yhdeksäntenä, pykälän edellä uusintastartissa flopannutta Mercedeksen Lewis Hamiltonia.

Listan piikkipaikalle nousi upeasti kolmanneksi kisassa ajanut AlphaTaurin Pierre Gasly. Toisena oli kakkoseksi ajanut Aston Martinin Sebastian Vettel ja kolmantena ikävästi rengasrikon takia keskeyttänyt Red Bullin Max Verstappen. Kisan voittanut Verstappenin tallikaveri Sergio Perez on listalle neljäntenä.

Katastrofaalisen kisan Bakussa kokenut Valtteri Bottas loistaa poissaolollaan. Suomalaisväriä edustaa Räikkönen, jonka suoritus on nostettu uusintastartissa flopanneen Hamiltonin edelle. Brittikuski lukitsi renkaansa uusintastartissa ensimmäiseen mutkaan ja muu porukka paineli tästä ohi.

Monacon vastaavassa listauksessa Bottas oli kahdeksantena epäonnisesta keskeytyksestään huolimatta. Piikkipaikkaa piti McLarenin Lando Norris. Seitsemänneksi kisassa ajanut Hamilton ei mahtunut listalle mukaan. Räikkönen oli nyt toista kertaa mukana listalla. Ensimmäinen kerta oli Imolan GP:ssä.

Kauden kokonaistilastossa Verstappen pitää edelleen kärkipaikkaa. Hamiltonputosi neljänneksi. Suurimmat nousijat olivat Gasly (kolme pykälää, nyt 5:s) ja Perez (kaksi pykälää, nyt 8:s).

Formulakausi jatkuu 20. kesäkuuta Ranskan GP:llä.

Katso pääkuvan videolta Azerbaidzhanin GP:n dramaattiset loppuhetket.

Lue myös:

    Uusimmat